Ivan Horvat pun optimizma odlazi na Europsko prvenstvo u Berlin

Ivan Horvat pun optimizma odlazi na Europsko prvenstvo u Berlin Ivan Horvat pun optimizma odlazi na Europsko prvenstvo u Berlin
foto: Krunoslav Inhof / HRT foto: Krunoslav Inhof / HRT
foto: Krunoslav Inhof / HRT foto: Krunoslav Inhof / HRT

foto: Krunoslav Inhof / HRT

Među 22 hrvatska atletičara koji će ovoga tjedna boraviti u Berlinu gdje se održava Europsko atletsko, bit će i Osječanin Ivan Horvat. Hrvatski rekorder u skoku s motkom pokušat će u najvećem njemačkom gradu iskoristiti dobru formu te ostvariti najveći uspjeh u karijeri.

Ivan Horvat, hrvatski rekorder u skoku s motkom u Berlin stiže s nedavno preskočenih 5 metara i 71 cm. Tu je visinu preskočio krajem srpnja na Prvenstvu Hrvatske u Zagrebu gdje je za jedan centimetar popravio svoj i državni rekord dok je prije toga 5,70 svladao tri puta u karijeri, a prvi put na Svjetskom prvenstvu 2015. u Pekingu. Ove godine na otvorenom je moglo možda biti i bolje da su nove motke stigle na vijeme: "Poslije zime sam jako dugo čekao da ove nove motke dođu. Ja mislim da su kasnile 4 mjeseca tako da me to malo unazadilo što se tiče treninga. Morao sam trenirati s neadekvatnim motkama neke veće visine, ali dobro, nema veze. Može se reći da sam stigao sad pred Berlin", pričao je Horvat o problemima s motkama na konferenciji za novinare Atletskog kluba Slavonija-Žito uoči puta u Njemačku.

img_20180807_110619.jpg Kvalifikacije u njegovoj disciplini, skoku s motkom, su u petak, a eventualno finale u nedjelju navečer: "U Berlin putujem s nešto više samopouzdanja, no prvo treba proći kvalifikacije. Nikada ne volim o finalu pričati kada još nisam došao ni do kvalifikacija, a kamoli do finala. Predviđam da bi 5,61 iz prvog pokušaja moglo biti dovoljno za finale iako je norma 5,66. Ukoliko dođem do finala uzimam najjaču motku koju imama i dajem svaki atom snage iz sebe. Kada dođe prava visina dat ću sve od sebe i nadam se da će sve završiti kako Bog zapovijeda, ajmo to tako reći", rekao je Horvat.

Kvalifikacije u petak počinju u 10 sati i 30 minuta, a finale je u nedjelju od 19 sati.