Ivana Vrkić nova je gradonačelnica Osijeka!

Ivana Vrkić nova je gradonačelnica Osijeka! Ivana Vrkić nova je gradonačelnica Osijeka!

Foto:Radio Osijek/ VD

Konačno pao i posljednji bastion! Dok diljem zemlje maškare tjednima vladaju, osječki je gradonačelnik danas napokon karnevalistima predao ključeve grada! Vlast je u rukama Ivane Vrkić .

Gizdava i mlada gradonačelnica će od danas, pa sve tamo do sutra vući ključne poteze novom funkcijom na čelu grada. Ovo imenovanje predstavlja i značajan zaokret na političkoj sceni, gdje je predstavljena kao nova snaga za budućnost, a da ove riječi nisu bez pokrića pokazao je i današnji veliki interes medija. Za dosadašnjeg gradonačelnika inače potpuno slučajno imenjaka nove gradonačelnice rečeno je kako nije bio za baciti, no na primopredaji nije bilo puno prostora za osvrt njegovog dosadašnjeg mandata jer sve konce odmah preuzela nova gradonačelnica.

Tom je prilikom javnosti rečeno kako će se ovoj odgovornoj funkciji posvetiti ipak nešto kasnije jer je novoj gradonačelnici na vlastiti zahtjev potreban odmor. Tek po njegovom završetku kreće se u relizaciju određenih točaka programa o kojima ističe: „Konačno je vrijeme da napravimo revilizitasaciju Tvrđe jer nama očajno fali diskoteka. Treba obnoviti i napraviti što više klubova čisto da nam noćni život još dodatno procvjeta. To znači puno više zabave i klubova uz što manje kazališta, ona predstavljaju nešto što je završeno, nešto za starije ljude koji su iz prošlih vremena.” 

Na pitanje što misli o studentima nova gradonačelnica nije birala riječi: „Tu balavurdiju treba istjerati van iz grada, opijaju se, ne znaju što je elitno. Nemaju auto, vozaju se biciklima po gradu. Zbog njih crtamo biciklističke staze i mi ostali nemamo gdje hodati što znači da ćemo se s njima obračunati u budućnosti na jedan poseban način”, ističe nova čelnica grada.