Izabrani autori za 19. Salon fotografije

Izabrani autori za 19. Salon fotografije

Na 19. Salonu fotografije Vinkovci 2018. sudjelovat će 15 autora koje je, od prijavljenih 106 fotografa, odabrao selektor Salona Stanko Herceg, izvijestili su iz Foto kluba Vinkovci koji je i organizator ove natječajne nacionalne izložbe.

 

Pravo sudjelovanja na izložbi imali su svi autori iz Republike Hrvatske s najmanje četiri i najviše šest prijavljenih fotografija koje čine autorsku cjelinu.
Odlukom selektora Salona fotografije na manifestaciji koja će se održati 15. travnja u Galeriji fotografije Meraja, sudjelovat će autori Suzana Bota ("O mladosti), Snježana Bratanović ("Krzno je mrtvo"), Ivan Došen ("Fotogrami"), Emica Elveđi ("Iz ratne tame u svjetlo budućnosti"), Jurica Galić ("Ne ponovilo se više nikad"), Branko Galičić ("Imperfect moments"), Dijana Junaković ("Usamljenost"), Lidija Kuhar ("Boje"), Mirko Menalo ("Labirint"), Ankica Molnar Ursić ("Wineyard"), Mirjana Porupski ("Let"), Neda Rački ("Sam"), Damir Rajle ("Iz zraka"), Davorka Trbojević ("Dodiri neba") i Krunoslav Večenaj ("Zima u gradu").
Imena nagrađenih i pohvaljenih bit će objavljena na svečanosti otvorenja Salona fotografije Vinkovci 2018.,
koji se održava pod pokroviteljstvom Hrvatskog fotosaveza, uz potporu Ministarstva kulture, Vukovarsko-srijemske županije i grada Vinkovaca.
Salon je pokrenut 2000. i od tada do danas neprekidno okuplja hrvatske autore. Selektori Salona su značajna imena hrvatske fotografije, a ove godine selektor je Stanko Herceg.