Izborniku Krajanu pobjeda parova za rođendan

Izborniku Krajanu pobjeda parova za rođendan Izborniku Krajanu pobjeda parova za rođendan
foto: Krunoslav Inhof / HRT foto: Krunoslav Inhof / HRT
foto: Krunoslav Inhof / HRT foto: Krunoslav Inhof / HRT
foto: Krunoslav Inhof / HRT foto: Krunoslav Inhof / HRT
foto: Krunoslav Inhof / HRT foto: Krunoslav Inhof / HRT
foto: Krunoslav Inhof / HRT foto: Krunoslav Inhof / HRT

foto: Krunoslav Inhof / HRT

Čilić i Dodig velikim su preokretom nakon tri sata i 20 minuta borbe pobijedili Nestora i Pospisila sa 2-6, 3-6, 6-4, 7-5, 6-2 u subotnjem dvoboju parova, u uzavreloj atmosferi Gradskog vrta, te hrvatsku Davis Cup reprezentaciju doveli na korak od pobjede i plasmana u 1/4 finale Svjetske skupine.

Čak dva i pol sata nakon odigranog meča parova novinari su čekali Marina Čilića i Ivana Dodiga da se pojave na konferenciji za novinare, a razlog je bio što su morali dati uzorke urina zbog doping kontrole. Nakon tri i pol sata igre, znojenja, tolikog uzbuđenja i adrenalina teško je dati uzorak, no pravila se ne smiju kršiti.

Nakon pojavljivanja 'press centru' prvo su upućene čestitke za 39. rođendan izborniku Željku Krajanu: "Ovakav meč za rođedan još nisam imao. Hvala momcima na ovom poklonu. Nema ljepšega, nego kad sjediš na klupi i prolaziš kroz sve moguće faze koje u tenisu postoje u jednom meču. Ovo je najljepši poklon koji su mi mogli prirediti", zahvalio je izbornik Krajan svojim igračima.

dsc_5309.jpg Raspoloženi su bili i igračI: "Da igramo malo češće, teško bi nas tko pobijedio", izjavili su Ivan Dodig i Marin Čilić nakon velikog preokreta u dvoboju parova protiv kanadske kombinacije Nestor - Pospisil i trijumfa u pet setova (2-6, 3-6, 6-4, 7-5, 6-2) kojim su doveli našu reprezentaciju na korak od četvrtfinala Davis Cupa: "Svi znamo koliko su ti parovi bitni. Ovih osam pobjeda zaredom su nas dovele do rezultata koje u posljednje vrijeme imamo u Davis Cupu. Sad se lakše diše, a sa strane imamo u Marinu i džokera na klupi. Nije loše imati trećeg igrača svijeta kao asa iz rukava", dodao je Krajan.

Marin Čilić je posebno dobro bio raspoložen pa je na pitanje što je bilo problematično u ovom meču, samo kratko odgovorio: "Pa, na kraju meča nije bilo nikakvih problema." No, onda je u ozbiljnijem tonu dodao: "Ja sam bio malo sporiji danas. Još uvijek je očit bio taj blagi umor koji se nakupio kroz zadnjih par tjedana. Mi nismo baš najbolje servirali u početku, a oni su dobivali sve poene koji su bili stani - pani. Ni Ivan nije baš ovaj tjedan puno trenirao, jer je bio bolestan, tako da smo i lošije reternirali. Za dlaku je bilo. U trećem setu smo podigli jedan drugoga energijom, napravili par odličnih reterna i to nas je vratilo u meč, a nakon toga sve je išlo na našu stranu", završio je Čilić.

U nedjelju će Borna Ćorić protiv Denisa Shapovalova imati priliku donijeti našoj reprezentaciji prolaz u četvrtfinale, ali ako u tome i ne uspije, Marin Čilić je spreman igrati odlučujući, peti meč. A protivnik bi Hrvatskoj, u slučaju prolaska, u četvrtfinalu trebao biti Kazahstan. Naime, već nakon dva dana igre u Davis Cupu tenisači Kazahstana postali su prvim četvrtfinalistima ovogodišnjeg izdanja natjecanja nakon što su u subotnjoj igri parova Timur Habibulin i Aleksandr Nedovjesov svladali švicarsku kombinaciju Huesler - Margaroli sa 6-4, 6-4, 3-6, 6-7 (5), 6-3 i donijeli svojoj reprezentaciji treći, pobjednički bod.

Željko Krajan

Marin Čilić

Ivan Dodig