Izgledna izgradnja nove bolnice u Osijeku !

Izgledna izgradnja nove bolnice u Osijeku !

Foto: Radio Osijek, KBC Osijek

U Novu 2019. godinu ulazimo sa željom o gradnji nove bolnice u Osijeku. Potrebe su davno prerasle mogućnosti sadašnjega KBC-a Osijek .

Potvrdio je to gostujući u našoj emisiji Zdravi eter ravnatelj KBC-a Osijek, doc. dr. Željko Zubčić. Riječ je o strateškom projektu za ovo područje Hrvatske. "Punu političku i svaku drugu potporu imamo i želimo ovaj projekt doživjeti kao nešto što ostavljamo našim budućim generacijama", rekao je Zubčić. Riječ je ujedno o nadstranačkom projektu, dodao je.

Inače, prošle godine u KBC-u Osijek uloženo je 38 milijuna kuna, a u dvije godine više od 70 milijuna kuna za obnovu i nabavku novih uređaja.  Postavljen je tako uređaj za razbijanje bubrežnih kamenaca, novi linearni akcelerator, kamere za snimanja pacijenata  na nuklearnoj medicini te nova sala za koronorografiju. 

U KBC-u Osijek trenutačno je zaposleno 27 liječnika više nego prije dvije godine, a medicinskih sestara i tehničara 63-oje. Ove godine neki će Zavodi prerasti u Klinike što je dokaz kako je u Bolnici zadovoljavajući odnos prema znanosti. Mladi ljudi koji su uposleni u posljednjih nekoliko godina zainteresirani su za znanstvena zvanja i suradnju s ustanovama u drugim poznatim europskim Klinikama.