Izložba gradova prijatelja #novonormalno

Izložba gradova prijatelja #novonormalno

U sklopu obilježavanja Dana zaštitnika grada Osijeka sv. Petra i Pavla u Sakuntala parku bit će postavljena Izložba fotografija gradova prijatelja pod nazivom #novonormalno. Otvaranje je u ponedjeljak, 29. lipnja s početkom u 18 sati.

U foto zapisima gradova prijatelja predstavljena je njihova svakodnevica u vremenima pandemije, a sam čin otvorenja popratit će ugodni zvuci saksofona u izvedbi Domagoja Jukića.

Izložba gradova prijatelja #novonormalno

COVID-19 očima gradova prijatelja

#cityofosijek #sistercities #covid19

#gradosijek #gradoviprijatelji

U svjetlu trenutne pandemije, zajedno s gradovima prijateljima suočavamo se s neviđenim izazovima. Uobičajeni način naše suradnje poljuljan je do samih temelja. U ovom trenutku želja nam je nastaviti suradnju s naših 14 gradova prijatelja diljem svijeta, a naša prekogranična suradnja jača unatoč novim izazovima, poprimajući posve novu dimenziju.

Kako bismo zajedno prevladali ova teška vremena, Grad Osijek pozvao je sve gradove prijatelje na sudjelovanje na izložbi fotografija. Želja nam je bila da nam predstave svoje gradove u bezvremenim crno-bijelim fotografijama ili u boji s naglaskom na njihovu svakodnevnicu #novonormalno u vremenima pandemije. Nismo postavili nikakve umjetničke okvire, dopuštajući u potpunosti #licenciupoeticu, bilo da je riječ o fotoreportaži, uličnoj fotografiji, umjetničkoj fotografiji, portretu, aktu, pejzažu, prirodnim ljepotama, životinjama, urbanoj arhitekturi, modi, likovnoj umjetnosti ili dokumentarnoj fotografiji. Odazvali su se Pečuh, Budimpešta 13. okrug, Maribor, Tuzla, Ploiesti, Pforzheim, Huanggang, Canada Bay, Vicenza, Nitra, Elbasan i Prizren.

Fotografije će ujedno biti objavljene na službenoj Facebook stranici Grada Osijeka: https://www.facebook.com/gradosijekofficial/ povodom zaštitnika Osijeka, Svetog Pavla i Petra, 29. lipnja 2020. godine.

Ujedno smo ovoj izložbi pridodali fotografije kojima smo na jedinstven način unijeli svjetlo prijateljstva, suosjećanja i solidarnosti sa svijetom osvijetlivši svoju najpoznatiju znamenitost - pješački most - bojama nacionalnih zastava naših gradova prijatelja.