Izložba političke karikature - Osječka priča 4.

Izložba političke karikature - Osječka priča 4. Izložba političke karikature - Osječka priča 4.
foto Željko Kovačević foto Željko Kovačević
foto Željko Kovačević foto Željko Kovačević
foto Željko Kovačević foto Željko Kovačević

foto Željko Kovačević

Na ulazu u osječki pothodnik otvorena je, uz nastup dvojice jazz glazbenika Barač-Bilac, izložba političke karikature, Osječka priča 4. Osim brojnih prolaznika koji su zastali privučeni glazbom i slikom, sami su sebe došli vidjeti i političari.

 Organizator Ivica Bilac rakao je kako je želja bila da se prolaznici i političari nađu pred drugačiijim pogledom na politiku i političare.

"Vjerujem da se nitko nije našao uvrijeđen. Cilj nam je bio da se kroz mali ulični performars karikature i glazbe malo odmaknemo od ponekad preozbiljne stvarnosti"

"Sve ideje su od gospodina Bilca koji obožava Muppete i Alan Ford, a ja sam se potrudila da to bude odrađeno najbolje što mogu. Osobno mi se najviše sviđaju karikature kandidata za gradonačelnika. Svaka ima svoju osobnost i nosi posebnu poruku.", rekla je Marijana Bošković, koja je nacrtala karikature.

Na izložbi je bio i Drago Hedl koji je primijetio,

"Nadamo se da onaj koji bude izabran neće biti smiješan kao na karikaturama, kad dođe na vlast. Viktor Ivančić je svojevremeno rekao, problem političke satire je što su potezi političara puno puta puno duhovitiji od mašte satiričara.", rekao je Hedl