Izviđački kamp za iskusne i za buduće izviđače

Izviđački kamp za iskusne i za buduće izviđače

Foto: iz poziva IK Javor

Izviđački klub Javor poziva sve aktivne članove, ali i sve koji to žele postati na zajedničko druženje u Izviđački park Donji grad (kod Kožare ili krčme Javor) u subotu, 8.9.2018 s početkom u 17,00 sati.

Početak nove školske godine Izviđačkom je klubu Javor prilika za upis novih članova. "Osječki javorovci pozivaju sve da svoje slobodno vrijeme iskoriste na izviđačkim aktivnostima, a njih je napretek, osobito preko ljeta," kaže predsjednica kluba Jadranka Kokolari.
skije-na-suho.jpg"Dva ljetna mjeseca prošla su za tren. Osječki su javorovci ovoga ljeta bili izuzetno vrijedni. Započeli smo ga odlaskom u Šabac u susjednoj Srbiji, na izviđačko natjecanje u organizaciji Savskih čivijaša, a završili smo da 1.9. na ljetnom prirodoslovnom kampu u Kopačevu. Tijekom srpnja i kolovoza sudjelovali smo na Eko Fetivalu u Zlatnoj Gredi. Naši su volonteri i članovi obogatili program Francuske alijanse u aktivnostima „Ljeto sa Franom“ te aktivnostima i radionicama u GISKO „ Baš je cool biti izviđač“, kao i ljetni program u vrtiću Lane. U nekoliko smo navrata tijekom ljeta dočekali turiste i pokazali naša izviđača znanja te ih pozvali da uživaju u našem gradu. Naši su odrasli izviđači sudjelovali na brđanskoj kotličijadi na Boračkom jezeru (BIH) gdje su razmijenili iskustva i pokazali svoje vještine i dokazali kako izviđači nikada ne stare. Jedna ekipa izviđača sudjelovala je i na CB Radio kupu u zračnoj luci Čepin. Najveća ljetna izviđačka avantura bila nam je u Rovinju kada su osječki javorovci organizirali ljetni izviđački kamp "Osjeti prirodu" za 120 sudionika iz šest gradova iz cijele zemlje", nabraja Kokolari.
"Nakon škole i školskih obveza važno je da nam svaki slobodan trenutak bude ispunjen tako da to slobodno vrijeme iskoristimo kvalitetno, zabavno, edukativno, izazovno u sportskom i kulturno umjetničkom duhu, da radimo ono što volimo, želimo i hoćemo i da pri tome uživamo u okruženju svojih vršnjaka. To nam sve nude izviđači", stoji u pozivu IK Javor.
postaniizviac_png-small.png