Izvještajna skupština Udruženja stanara grada Osijeka

Izvještajna skupština Udruženja stanara grada Osijeka Izvještajna skupština Udruženja stanara grada Osijeka

foto M.Kralj/HRT

Godišnju Izvještajnu skupštini održalo je Udruženje stanara grada Osijeka koje obilježava 25 godina rada. Bila je to prigoda i za najaviti buduće aktivnosti oko novih inicijativa te zakonskih prijedloga .

Uz kontinuirani rad s građanima grada Osijeka, predsjednica udruženja Vlasta Auguštin izdvojila je i aktualne teme kojima će se aktivno baviti, među ostalim, Zakonom o održavanju i upravljanju zgradama i problemima zaštićenih najmoprimaca kojima se status mijenja zakonskim prijedlogom koji je upućen u proceduru. 

Hrvatsku stranku umirovljenika, istaknula je Auguštin, podupiru u inicijativi ugradnje dizala u višestambene zgrade uz sufinanciranje sredstvima iz europskih fondova. Europska komisija je najavila mogućnost 80% sufinanciranja ugradnje dizala iz Europskog fonda za regionalni razvoj kao jednu od mjera prilagodbe stambene infrastrukture skrbi za starije osobe. Kako se čini da sredstva, zbog rokova, neće biti iskorištena, pokrenuta je peticiju kojom bi građani ukazali Vladi na potrebu realizacije takvog projekta. 

Skupština udruženja stanara