Jagoda Šaravanja najstarija prodavačica na osječkoj tržnici

Jagoda Šaravanja najstarija prodavačica na osječkoj tržnici Jagoda Šaravanja najstarija prodavačica na osječkoj tržnici

Foto: Stjepan Filipović

Najstarijoj prodavačici na osječkoj tržnici osamdesetjednogodišnjoj Jagodi Šaravanja gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić uručio je certifikat kojim se potvrđuje da su proizvodi iz vlastite proizvodnje .

Jagoda Šaravanja u zakupu je štanda od 1982. godine a na 2 hektara zemlje proizvodi, kako piše na certifikatu jabuku, krumpir, voće i povrće. U radu joj pomažu suprug i sin, a radni je dan od jutra do večeri. Zahvaljujući na certifikatu Jagoda Šaravanja rekla je da je šteta što mladi odlaze iz Hrvatske jer se kod nas može lijepo živjeti. Treba samo voljeti zemlju i obrađivati ju.
Udruga hrvatskih tržnica prije desetak godina donijela je odluku o razdvajanju prodavača koji na tržnicama samo trguju od onih koji prodaju hranu koju su sami proizveli. Savjetodavna služba obišla je sve proizvođače kako bi se uvjerila da osoba na tržnici prodaje konkretne proizvode. Osječka je tržnica ove godine certificirala 71-og vlasnika OPG-a, istaknuo je direktor Tržnice Igor Medić.
Radostan je bio i gradonačelnik Ivan Vrkić te je naglasio da se treba uhvatiti posla, a odgovorni trebaju proizvođačima omogućiti da proizvedeno mogu prodati.
Jagoda Šaravanja dobila je doživotni besplatni najam klupe na gornjogradskoj tržnici.

Jagoda Šaravanja

Igor Medić

Ivan Vrkić