Jandroković uvjeren u pobjedu HDZ-a na europarlamentarnim izborima

Jandroković uvjeren u pobjedu HDZ-a na europarlamentarnim izborima Jandroković uvjeren u pobjedu HDZ-a na europarlamentarnim izborima

foto: Davor Lončarić

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković večeras je sudjelovao na proširenoj sjednici Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice. U Osijeku je počeo obilazak Hrvatske uoči predstojećih izbora za Europski parlament. Očekuje uvjerljivu pobjedu HDZ-a.

Nakon što je jučer Predsjedništvo HDZ-a donijelo odluku o osnivanju izbornog stožera za predstojeće izbore za Europski parlament službeno su pročele pripreme za europarlamentarne izbore, a glavni tajnik stranke u Osijeku je počeo obilazak svih županijskih organizacija stranke. Na sjednici u Osijeku, zatvorenoj za javnost, razgovarao je s članovima Županijskog odbora te HDZ-ovim gradonačelnicima i načelnicima općina o pripremama za euroizbore, aktualnoj političkoj situaciji i stanju u županijskom HDZ-u. Uoči sjednice novinarima je izjavio kako će se razgovarati o svemu što je bitno kako bi se na sljedećim izborima ostvario pobjednički rezultat, a posebno je naglasio da obilazak Hrvatske kreće iz Osijeka i Osječko-baranjske županije "s obzirom na to da se radi o našoj pobjedničkoj županiji, gdje ostvarujemo izvrsne rezultate, gdje je HDZ snažan, daleko najsnažnija stranka". Jandroković je dodao kako je dugo HDZ bio oporba u Osječko-baranjskoj županiji, nisu se mogli konsolidirati i postojali su prijepori između županijskog i osječkog HDZ-a. "Konsolidirali smo se, ostvarili uvjerljivu pobjedu na županijskim izborima i dobar rezultat na izborima za Gradsko vijeće Osijeka, a na izborima za mjesne odbore ostvarili smo uvjerljivu pobjedu", rekao je glavni tajnik HDZ-a te dodao kako je ovo županija u kojoj je HDZ ponovo daleko najjača politička snaga te kako će sigurno "i rezultat na europskim izborima biti izvrstan".

Na sjednici se razgovaralo i o provedbi Projekta za Slavoniju, Baranju i Srijem. Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković izjavio je kako je taj projekt "težak" 8,8 milijardi kuna, a trenutačno su u realizaciji 2,5 milijarde kuna. "Vlada je pokazala veliki interes kako bi unaprijedila život u Slavoniji s obzirom na velik broj onih koji su napustili Slavoniju. Mi ovdje moramo stvoriti uvjete u smislu gospodarskog i infrastrukturnog razvoja te sveukupnog osjećaja među ljudima da ovdje treba ostati živjeti", rekao je Jandroković. 

Najavio je kako će do 15. travnja obići sve hrvatske županije, upoznati članove s pripremama za europske izbore, programom i strategijom, a nakon toga će uslijediti izborna kampanja. HDZ će procijeniti kada je najbolji trenutak za objavu imena kandidata za Europski parlament, a glavni tajnik je izjavio kako će izabrati najbolje kandidate i voditi računa o zastupljenosti svih hrvatskih županija. 

Odgovarajući na pitanja novinara glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Sabora Gordan Jandroković komentirao je skandaloznu izjavu predsjednika Europskog parlamenta Antonija Tajanija te poziv iz Hrvatske i Slovenije da tu izjavu povuče. "Njegova je izjava bila potpuno neprihvatljiva i opasna s obzirom na vrijeme u kojem živimo, koje je puno izazova. Ona nije dobra niti u europskom kontekstu jer bilo kakav spomen koji može asocirati na promjenu granica vrlo je opasan i štetan. Osudili smo u Hrvatskoj konsenzualno tu izjavu predsjednika Europskog parlamenta, tu su bila vrlo jasne izjave i premijera i predsjednice, vidim da se i oporba pridružila žestokim kritikama. Volio bih da Tajani povuče izjavu i da bude svjestan onoga što je izrekao i da je to za Hrvatsku potpuno neprihvatljivo", rekao je Jandroković u Osijeku. 

 

G. Jandroković, izjava novinarima Osijeku