Javni poziv za mirovnu nagradu "Krunoslav Sukić"

Javni poziv za mirovnu nagradu "Krunoslav Sukić"

Centar za mir Osijek objavio je javni poziv za nominacije za Nagradu i priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava "Krunoslav Sukić" 2018. Nominacije se primaju do 5. studenog ove godine.

Nagrada i priznanja "Krunoslav Sukić" namijenjeni su pojedincima, organizacijama i institucijama za osobit doprinos u zaštiti i promociji ljudskih prava i sloboda čovjeka te dosljedno promicanje kulture mira i nenasilja.
Kategorije:
Nagrada za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava “Krunoslav Sukić” - Nagradu čine plaketa-zahvalnica te novčani iznos od 5.000, 00 HRK.
Priznanje za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava “Krunoslav Sukić” - Priznanje čini plaketa – zahvalnica.
Priznanje “Krunoslav Sukić” Knjiga godine – Priznanje čini plaketa – zahvalnica.
Priznanje “Krunoslav Sukić” Mirotvorna škola – Priznanje čine plaketa-zahvalnica te sedmodnevni edukativno-studijski posjet skupine učenika/ca i nastavnica nagrađene škole Osijeku i Vukovaru.
"Ove godine obilježavamo desetu obljetnicu Nagrade. Tijekom godina postala je prepoznatljivo mjesto okupljanja, proslave i ohrabrenja. Za obljetnicu pripremamo program „Deset godina uz mirotvorce", kroz životne primjere laureata želimo pokazati kako mir nije samo odsustvo rata nego trajno unapređivanje odnosa na svim razinama – osobnoj, društvenoj, političkoj i kulturnoj. Da ne budu prepreka nego, dapače, poticaj i potencijal razvoja kroz suradnju i solidarnost", ističe Natalija Havelka iz Centra za mir, nenasilje i ljudska prava.
Javni poziv, uvjeti natječaja i obrasci objavljeni su na mrežnoj stranici Nagrade: