Jedna osoba preminula, četvero novooboljelih

Jedna osoba preminula, četvero novooboljelih

Na području slavonskih županija sata zabilježena su samo 4 nova slučaja zaraze koronavirusom - po dva u Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj, dok u Požeško-slavonskoj, Brodsko-posavskoj i Virovitičko-podravskoj nema novih slučajeva. Jedna je osoba preminula.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, nakon analize 13 uzoraka, u posljednja 24 sata otkrivene su dvije nove osobe pozitivne na koronavirus - jedna je iz Vukovara, a druga iz Ivankova. Od 1. kolovoza do danas u osječkom KBC-u preminule su dvije osobe s prebivalištem napodručju Vukovarsko-srijemske županije. Trenutno je zbog COVID-a19 hospitalizirano osam pacijenata, dok se 199 nalazi na kućnom liječenju. Među njima je 18 djelatnika iz zdravstvenog sustava (4 liječnika, 7 medicinskih sestara/tehničara, 5 drugih zdravstvenih radnika i 2 nezdravstvena radnika). U samoizolaciji na području županije su 572 osobe, od kojih je 29 iz sustava zdravstva (7 liječnika, 9 medicinskih sestara/tehničara, 9 drugih zdravstvenih radnika i 4 nezdravstvena radnika).
Ukupan broj oboljelih od početka epidemije je 447, od kojih je 235 osoba izliječeno, a 5 osoba je preminulo.

Tijekom posljednja 24 sata u KBC-u Osijek testirano je 88 osoba od kojih je dvoje bilo pozitivno na koronavirus. Jedna osoba ima prebivalište na području Ispostave Osijek, a druga na području Ispostave Beli Manastir. Trenutno je u osječkom KBC-u hospitalizirano 29 osoba oboljelih od koronavirusa od kojih je jedna na respiratoru. Važno je napomenuti kako je KBC Osijek respiracijski centar za svih pet slavonskih županija te se na liječenju nalaze osobe iz Osječko-baranjske, ali i drugih županija. Tijekom posljednja 24 sata, s područja naše županije, preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus, 1934. godište i imala je značajne komorbiditete.
Prema podatcima Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije do danas su 504 osobe izliječene od koronavirusa, a trenutno aktivnih slučajeva je 75.
U samoizolaciji se nalazi 228 osoba, a od jučer nema novih kontakata stavljenih u samoizolaciju. Policijska uprava osječko-baranjska provjeravala je kršenje samoizolacije kod šest osoba i nije utvrdili nijedno kršenje mjere samoizolacije.

U Požeško-slavonskoj županiji nema novooboljelih, trenutno ima sedam aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, sve osobe se nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji je 11 osoba, a ukupno je testirano 3794 osobe. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba, priopćeno je iz Stožera civilne zaštite te županije.

Na području Virovitičko-podravske županije nema novo zaraženih od virusa SARS-CoV-2. Naime, od 21 testirane osobe, svi su bili negativni na koronavirus. Tako je i dalje broj trenutno aktivnih slučajeva na području županije sedam, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite. Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije 31 osoba je zaražena korona virusom, do sada su se dvadeset i tri osobe oporavile, a jedan muškarac je preminuo.

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nema novozaraženih osoba. Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije iznosi 165. Aktivnih slučajeva je 16 od kojih su tri osobe hospitalizirane. Pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije trenutno se nalazi 66 osoba.