Jer svirati se mora - koncerti u Osijeku

Jer svirati se mora - koncerti u Osijeku

Nakon višemjesečne suše uzrokovane korona krizom napokon koncerti u Osijeku! Čast da svirkom najavi neka bolja vremena pripala je festivalu "Drito iz Osijeka", a zatim slijedi još 11 koncerata - među ostalima dolaze Hladno Pivo, Matija Cvek, Goran Bare, Marko Tolja, Gibonni...

"Drito iz Osijeka" najpoznatiji je regionalni trap festival s domaćim lineupom, a nakon Zagreba, Umaga, Karlovca i Rijeke prvi puta se održava i u Osijeku. Krankšvester, Vojko V i Z++ sviraju 18. lipnja u dvorištu PTF-a. Ulaznice:
Pretprodaja: 80 kuna, Regular: 100 kuna. Na vratima: 150 kuna
Vesna Pisarović otvara sezonu i novu koncertnu lokaciju - dvorište Stare pekare. Zatim dolazi jedan od najvećih rock bendova regije - Hladno pivo, koje je nakon čak godinu i pol dana stanke prvi koncert održao 4. lipnja i to na šibenskoj tvrđavi Sv. Mihovila. Svoj su posljednji nastup prije izbijanja epidemije koronavirusa odradili početkom siječnja 2020. u Francuskoj, nakon čega je uslijedila najveća koncertna pauza za ovaj bend od njihovog nastajanja.
Nakon Hladnog piva u Osijek stiže Matija Cvek & The Funkensteins, kojima će gost, kako je najavljeno, biti Marko Kutlić, zatim dolaze Marko Tolja, Goran Bare i Majke. U srpnju open air koncert u dvorištu Stare pekare nižu Brkovi, Urban, Gibonni i Silente.
Broj posjetitelja je ograničen, a koncerti će biti održani na otvorenom, uz sve mjere i preporuke Stožera Civilne zaštite RH. 
Cijena ulaznica u pretprodaji je 80, a na dan koncerta 100 kuna, a mogu se kupiti na Eventim online i svim njihovim prodajnim mjestima.
Program je sufinanciran putem Natječaja „Jer svirati se mora” provedenog u suradnji Ministarstva kulture, medija RH i Hrvatske glazbene unije.
U sklopu programa Koncerti u Osijeku aktivira se još jedna pozornica - Nova Rupa gdje će "zarokati" Atheist rap i Mašinko.