Još desetak dana radovi na osječkoj promenadi

Još desetak dana radovi na osječkoj promenadi Još desetak dana radovi na osječkoj promenadi

Već dva tjedna traju radovi na osječkoj promenadi kod pješačkoga mosta. Završava se spoj sjevernog kolektora s ispustom u Dravu, a sve je zaustavljeno zbog lošeg vremena i visokog vodostaja rijeke. . ..

Osječani posljednja dva tjedna negoduju zbog toga što je popularna šetnica uz Dravu presječena, a prolaz je zapriječen visokom žičanom ogradom. Kod pješačkog mosta moraju hodati preko parkirališta i blata, a događalo se da građani sruše ogradu te bace njene dijelove u Dravu kako bi mogli nesmetano šetati "promenadom". Na tom se mjestu izvode završni radovi projekta "Osijek- sjeverni kolektor".

"Na ovome mjestu kod mosta radimo spoj sjevernog kolektora s ispustom u Dravu koji se odnosi na oborinsku odvodnju i zbog toga je trenutačno promenada presječena. Međutim, za nekih sedam dana vjerujem da ćemo završiti radove budući da se sve što je preostalo odnosi isključivo na završetak obaloutvrde i postavljanje naglavne grede. To su radovi koji će biti vrlo brzo gotovi, čim vrijeme dozvoli i ako se vodostaj rijeke Drave ne bude povećavao", izjavio je danas direktor osječkog Vodovoda Ivan Jukić. 

Ivan Jukić, direktor Vodovoda (javljanje u program)