Još jedno Šimunovo okupilo ljubitelje tamburice

Još jedno Šimunovo okupilo ljubitelje tamburice Još jedno Šimunovo okupilo ljubitelje tamburice

hrt.hr

Koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku Šima Jovanovac obilježio je 55. godišnjicu uspješne glazbene karijere. To je bio prvi u nizu slavljeničkih koncerata koji će se održati u nekoliko gradova širom Hrvatske

Šima Jovanovac jedno od najpoznatijih imena hrvatske tamburaške glazbe još je jednom napunio dvoranu Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku. "Slavonci smo i Hrvati pravi", "Nema roda do mog roda", "Mladi dida", "Malo po malo", "Bećarska škola" samo su neke od dobro znanih izvedbi koje su se mogle čuti na osječkoj pozornici, a Šima je još jednom dokazao da je nenadmašan i kao zabavljač. Dobar si koliko imaš prijatelja i onih koji te cijene. A u Šiminom slučaju koncert je mogao trajati i više od dva i pol sata. Kolege i prijatelji imali su tek prostora da izvedu jednu ili dvije svoje skladbe. Uz ostale na pozornici HNK Osijek predstavili su se Krunoslav Kićo Slabinac, Stjepan Jeršek Štef, Darko Ergotić, Željko Lončarić Žec, Viktorija Kulišić Đenka, Vlatka Kopić Tena i drugi. Program je vodio Goran Ivanović Lac, a koncert su osim u kazališnoj dvorani mogli čuti brojni slušatelji Radio Osijeka putem čijih se valova program izravno prenosio.

Nakon Osijeka Šima Jovanovac organizira još četiri slavljenička koncerta. Prvi će biti održan 14. travnja u KD Ivane Brlić Mažuranić u Slavonskom Brodu. Drugi u sklopu Aurea festa u Požegi 30. kolovoza, treći na Vinkovačkim jesenima u rujnu i četvrti u KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu 28. listopada ove godine.