Jozef Markus Wuketich u Osijeku i Osječko - baranjskoj županiji

Jozef Markus Wuketich u Osijeku i Osječko - baranjskoj županiji Jozef Markus Wuketich u Osijeku i Osječko - baranjskoj županiji

Foto: Stjepan Filipović

Veleposlanik Republike Austrije u Hrvatskoj Jozef Markus Wuketich u Gradskoj je upravi razgovarao s gradonačelnikom Osijeka Ivanom Radićem o brojnim temama, a ključna je bila gospodarstvo .

"Austrija je drugi, po veličini, investitor u Republici Hrvatskoj i ovdje zapošljava 35000 ljudi. U Osječko - baranjskoj županiji su brojne austrijske tvrtke i taj dio želimo u Osijeku pojačati. Snažna je povezanost Austrije i Osijeka u kulturi i ove se godine održavaju Dani austrijske kulture koji su ove godine najbogatiji u uovih jedanaest godina, jer prošle godine, zbog COVID-a nisu održani. Veliki broj austrijskih državljana dolazi u Hrvatsku na Jadran i ima prostora da pojačamo kontinentalni turizam u Osijeku, Slavoniji i Baranji i Osječko - baranjskoj županiji", rekao je gradonačelnik Ivan Radić. Dodao je da Osijek među gradovima prijateljima nema niti jedan austrijski grad kao grad prijatelj te je dogovoreno da će raditi na tome da Osijek dobije jedan grad iz Austrije koji će biti grad prijatelj.
"Ulaganja u Osijek znače i nova radna mjesta, a ovaj grad i županija imaju što ponuditi i u području turizma. Imali smo vrlo podne razgovore i ovdje smo kako bismo produbili našu suradnju", istaknuo je veleposlanik Republike Austrije u Hrvatskoj, Jozef Markus Wuketich.

 

Ivan Radić

Jozef Markus Wuketich