Jugovci će obnoviti grafite na šećeranskom zidu

Jugovci će obnoviti grafite na šećeranskom zidu

Facebook grupa Jug2 intelektualci inicirala je akciju obnove grafita na šećeranskom zidu, što je svojevrsni zaštitni znak te osječke gradske četvrti. Grafiteri i svi jugovci željni druženja okupit će se u subotu, 15. rujna od 15 sati.

"Pozdrav ekipa, pozivam sve koji žele na šećeranskom zidu nacrtati pokoji grafit i naravno na druženje, čisto da se malo vrati dobri duh u naše naselje. Poanta ovog događaja prije svega je da nacrtamo stare grafite koji su prekrečeni, čisto da nas udari nostalgija :) Svi koji želite doći sudjelovati, raditi, zafrkavati se, ponesite pribor za crtanje, ponesite nešto love za lakove, boju bla bla i naravno ponesite dobru volju," stoji u pozivu na događaj. Namjera je na zid, prema fotografijama, vratiti stare grafite, no kako ističu organizatori, rado će prihvatiti i ideju za neki novi.
"Kako god, poanta je da se pokrene malo život u naselju i da ljudi vide i osjete malo duha, čisto da nije sve monotono svaki dan u našem kraju", stoji u objavi grupe. Jamče da će ove jeseni šećeranski zid vratiti svoj sjaj - bar nekih desetak metara i poručuju: "Jug2 živi vječno!"
jug2-intelektualci.jpg