Juniori Nemčanin i Sambolec u finalu

Juniori Nemčanin i Sambolec u finalu

Foto: Press HGS

Osječanin Mauro Nemčanin i Marko Sambolec, juniorski gimnastički reprezentativci Hrvatske izborili su finale u konju s hvataljkama Europskog prvenstva koje se održava u Glasgowu .

Hrvatska ekipa u sastavu - Mauro Nemčanin, Marko Sambolec, Mateo Žugec i Borna Matić, nastupila je u prvoj subdiviziji kvalifikacija. Nakon završetka svoje skupine, na konju s hvataljkama prva su tri mjesta držala upravo tri hrvatska gimnastičara - Nemčanin, Sambolec i Žugec. U velikoj konkurenciji od 130 juniora iz cijele Europe, do kraja dana Mauro i Marko uspjeli su zadržati svoje mjesto u finalu.
Nemčanin se u finale plasirao kao sedmoplasirani s ocjenom 13.333, dok je Sambolec kvalifikacije završio osmi (13.266). Odličan je bio i naš treći junior „konjaš“, Mateo Žugec, koji je svoj nastup na Europskom prvenstvu završio 11. s dobivenom ocjenom 13.133. Vrlo dobrom vježbom i odličnim plasmanom može se pohvaliti i naš četvrti gimnastičar - Borna Matić, koji je na karikama bio 29. (12.800).
„Svi smo tu ponosni na njih. Sva četvorica juniora djelovala su kao iskusni seniori. Pokazali su koja država „vlada“ na konju. I Matić je odlično odradio karike… Imao je samo jednu greškicu. Svi će biti visoko rangirani. Jako smo sretni i zadovoljni“ osvrnuo se na nastup hrvatskih juniora jedan od trenera, Saša Solar.
Finale konja s hvataljkama za juniore na Europskom prvenstvu u Glasgowu na rasporedu je u nedjelju od 11 sati.