K pivovari novi vlasnik brenda Vukovarsko pivo

K pivovari novi vlasnik brenda Vukovarsko pivo

Foto: plavakamenica.hr

K pivovari, tvrtka kćer Zagrebačke pivovare, potpisala je ugovor s Vukovarskom pivovarom o kupnji brenda Vukovarsko pivo te istovremeno kreće u investiranje u novi proizvodni pogon u tom gradu s planiranim proizvodnim kapacitetima od pet tisuća hektolitara godišnje.

Radi se o višemilijunskom ulaganju, a prve boce Vukovarskog piva s nove proizvodne linije očekuju se do sredine ove godine, izvijestio je zagrebački proizvođač piva. 
Vukovarsko pivo svijetlo je nepasterizirano pivo koje se među prvima u Hrvatskoj istaknulo kao pivo male proizvodnje i prodaje se u manjim kafićima i trgovinama. Društvo ljubitelja piva 2010. godine proglasilo ga je najboljim hrvatskim pivom. Portal Plava kamenica, izvještavajući prije godinu dana o raspravi “Prva zdravica – nekada i danas", održanoj u osječkom Muzeju Slavonije, u kojoj su arheolozi i pivari dali pogled na povijest, kulturu, sadašnjost i perspektive lokalnog pivarstva i ispijanja piva, ovim je riječima ocijenio Vukovarsko pivo: "Uz Velebitsko, Vukovarsko je pivo preteča craft revolucije u Hrvatskoj i prvo koje je domaća publika masovno prihvatila kao craft pivo, iako se proizvodi industrijski. Vukovarsko pivo proizvedeno je na prirodan način po Bavarskom zakonu o čistoći piva iz 1516. g. Bez konzervansa, nepasterizirano ali filtrirano." 
Direktorica K pivovari Tina Puhalo Grladinović istaknula je prilikom potpisivanja ugovora kako je iznimno ponosna što Vukovarsko pivo od ove godine postaje dijelom njihove tvrtke, kao i što će se naći uz bok novom pivskom brendu Grif mikropivovare. "Novim ulaganjem u Vukovarsko pivo zadržat ćemo sve vrijednosti koje brend ima, kao i njegov izvorni okus i izgled te mu dati vjetar u leđa i priliku da se istakne na hrvatskom tržištu", rekla je Puhalo Grladinović. 
Za predsjednika Uprave Zagrebačke pivovare Marka Njavru otvaranje novog proizvodnog pogona omogućit će Vukovarcima nova radna mjesta, a Vukovaru pomoći u gospodarskom razvitku. "Kao vodeća pivovara na tržištu, vjerujemo da ovakvim projektima doprinosimo stvaranju pozitivnog investicijskog ozračja na lokalnoj i nacionalnoj razini", rekao je Njavro. 
Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava zadovoljan je što su tvrtka K pivovari i Zagrebačka pivovara prepoznale potencijal Vukovarskog piva i odlučile mu dati priliku za dodatni razvoj.  Nova suradnja, po njemu, predstavlja dobar primjer ulaganja u lokalnu zajednicu jer su upravo nova radna mjesta i gospodarski razvitak ključ opstanka građana u Vukovaru.