Kaznena prijava protiv Tomaševića

Kaznena prijava protiv Tomaševića

foto Dušan Mirković/PIXSELL

Zbog obiteljskog nasilja policija je podignula kaznenu prijavu protiv požeško-slavonskog župana AlojzaTomaševića. Za obiteljsko nasilje prijavila ga je supruga. Policija je Tomaševiću i zabranila približavanje supruzi u trajanju od osam dana.

Zaplijenjena mu je puška, za koju ima oružni list i pištolj koji je neovlašteno posjedovao.

Policijsko priopćenje prenosimo u cijelosti: Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege kojega se sumnjiči da se 2. listopada 2017. godine, u večernjim satima, nasilnički ponašao prema 56-godišnjoj supruzi zbog čega je protiv njega podnesena kaznena prijava za kazneno djelo „Tjelesna ozljeda“ iz čl. 117. st. 2. Kaznenog zakona te optužni prijedlog iz čl. 4. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Također mu je oduzeta puška za koju posjeduje oružni list te pištolj koji je neovlašteno posjedovao, zbog čega je protiv njega podnesen optužni prijedlog sukladno Zakonu o oružju. Napominjemo da je policija izrekla 56-godišnjaku zaštitnu mjeru zabrane približavanja žrtvi u trajanju od osam dana, piše u priopćenju.

Njegova supruga Mara Tomašević navela je da je premijeru poslala dva maila. U jednom ga moli da se njezin suprug makne s dužnosti koju obnaša kako ne bi naštetio stranci. Drugi mail čuva u mobitelu, a rekla je i da župan sinoć nije prespavao kod kuće. Mara Tomašević ističe i da među najbližima nema razumijevanja za to što je nakon učestalog zlostavljanja odlučila supruga prijaviti policiji. 

Premijer Andrej Plenković potvrdio je da mu je Mara Tomašević pisala vezano za suprugovo obiteljsko nasilje.