Kaznena prijava protiv vukovarsko-srijemskog župana

Kaznena prijava protiv vukovarsko-srijemskog župana Kaznena prijava protiv vukovarsko-srijemskog župana

Pavao Josić

Živi zid Vukovarsko-srijemske županije podnio je kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru protiv župana Bože Galića zbog nezakonitog pogodovanja i davanja milijunskog zajma privatnoj tvrtki.

"Župan Božo Galić, kršeći Zakon o proračunu, u ožujku 2018. odobrio je zajam od milijun kuna privatnoj tvrtki iz Iloka, a kada je postalo jasno da ta privatna tvrtka nije u stanju vratiti posuđeni zajam, odobrio je i drugi u visini 900 tisuća kuna. Živi zid smatra da je župan Božo Galić zlorabio svoj politički položaj kako bi pogodovao privatnom poslovnom subjektu na štetu županijskog proračuna", priopćio je danas Pavao Josić, koordinator Živog zida u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

"Za ovaj kriminal znaju gotovo svi članovi Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije, ali ne smiju ili ne žele raegirati. Zboga toga poručujemo svim kolegama iz vladajuće te oporbenih stranaka u Županijskoj skupštini, da ukoliko imaju saznanja o kriminalnim radnjama, a ne usude se u svoje ime, ili u ime svoje stranke prijaviti kriminal i razne nepravilnosti institucijama, neka ga prijave nama u Živome zidu. Mi ćemo taj kriminal i nepravilnosti svakako odmah prijaviti institucijama i inzistirati da rade svoj posao. Samim time što nas HDZ ova mašinerija nije uspijela eliminirati iz političkog života, dokazali smo i sebi i drugima da smo stekli prirodni imunitet na njihove spletke i podlosti", ističe Josić.

Stranka u priopćenju najavljuje kako će "nastaviti svoju misiju zbog koje smo dobili povjerenje birača na izborima, bez obzira na podmukle igre, podmetanja, omalovažavanja i konstantne pokušaje diskreditiranja naših članova i cijele stranke dobro razrađenim i uhodanim udbaškim metodam vladajuće elite".