Kids CRO Race u Osijeku

Kids  CRO   Race   u   Osijeku

Uz 126 profesionalnih biciklista koji će se utrkivati kroz šest etapa na ukupno 1022 kilometra diljem Hrvatske, od ove godine kreće i utrka Kids CRO Race - riječ je o virtualnoj utrci u kojoj će osječki mališani moći sudjelovati na Trgu Ante Starčevića u ponedjeljak, 30. rujna od 12 do 14,30.

Ove utrke se organiziraju u Osijeku, Lipiku, Zadru, Makarskoj, Crikvenici, Rijeci i Zagrebu na način da će svakog dana proglasiti najbolji, a sveukupno najbolji mladi biciklisti bit će proglašeni na završnoj ceremoniji na Trgu svetog Marka u Zagrebu.
Djeca će okretati pedale, ali na fiksnim biciklima koji će biti postavljeni na virtualne trenažere. 

Natjecanje se organizira za djevojčice i dječake, koji će se i jedni i drugi podijeliti u dvije dobne skupine dobi: od 9 do 10 godina te od 11 do 12 godina. Djeca su za natjecanje pozvana u suradnji s lokalnim osnovnim školama, a oni koji to žele moći će se i sami prijaviti na mjestu događanja sat vremena prije početka. Svim će natjecateljima biti osigurani Bianchi bicikli i Elite trenažeri na kojima će imati zadatak proći kratku virtualnu stazu koja će se prikazivati preko televizijskog ekrana u simulaciji virtualne utrke. Tako će svaki mladi natjecatelj imati svoju animiranu figuricu koja vozi po svim vremenskim i cestovnim uvjetima, baš kao i profesionalni biciklisti. Dječju utrku moći će pratiti i gledatelji te na taj način bodriti najmlađe natjecatelje u svakom od gradova.