Kino Urania vodi na Venecijanski filmski festival

Kino Urania vodi na Venecijanski filmski festival

Kinematografi Osijek i Europa Cinemas pozivaju gledatelje kina Urania starosti između 18 i 25 godina da se prijave za sudjelovanje na Venecijanskom filmskom festivalu. 28 Times Cinema okupit će tako 28 članova žirija za selekciju Giornate degli Autori. Prijave se primaju do 18. travnja.

Prijavnice trebaju biti napisane na engleskom jeziku (prijavnica i opširan tekst poziva u privitku) na mail info@kinematografi-osijek.hr , a od pristiglih prijava zaposlenici kina Urania odabrat će tri najkreativnije, a Europa Cinemas odabrat će jednu čiji će autor otputovati u Veneciju, na ovaj prestižni filmski festival i biti jedan od 28 članova žirija iz zemalja članica Europske unije u selekciji Giornate degli Autori/Dani s autorima.
Osim što će najkreativniji gledatelj dobiti veliku priliku koja će u bitnome utjecati na njegovu buduću karijeru, svi troškovi putovanja, smještaja i akreditacije bit će plaćeni.
"Idealan kandidat je starosti između 18 i 25 godina, odlično poznaje engleski jezik u govoru i pismu, rado piše blogove i postove na društvenim mrežama, voli filmsku umjetnost, filmove gleda u kinu Urania, a u kinu Urania nema zaposlenika koji su s njim u obiteljskim vezama", objašnjava Marijana Bošnjak, direktorica Kinematografa Osijek i dodaje: "Ako znate nekog tko zbilja želi razvijati karijeru u području medija, strastvenog ljubitelja filmova, umjetnosti, glume, tko želi iskustvo u međunarodnom okruženju i želi razvijati vlastite kompetencije, a da pritom odgovara u pozivu navedenim kriterijima, svako mu proslijedite ovaj poziv."
Inicijativa 28 TIMES CINEMA pokrenuta je 2010. godine u suradnji s LUX Prize (Europski parlament) i Giornate degli Autori, a koja svake godine omogućuje ostvarenje sna o sudjelovanju na Mostra del Cinema za 28 mladih europskih filmoljubaca. Oni zajedno čine Giornate degli Autori žiri i odlučuju o pobjedniku i nagrađuju najbolji film ove selekcije.
Edi Ćelić, poznati osječki glumac, sada zaposlenik riječkog kazališta, odabran je 2014. godine, a svoje iskustvo prenio je u pozivu koji je kino Urania objavilo dvije godine kasnije, kada je ponovno biralo svog ambasadora: "Obraćam se svim svojim prijateljima koji imaju 18 do 25 godina i u potpunosti su zaljubljeni u filmsku umjetnost! Ne budite mlitave guze, uložite malo truda i puno srca, te postanite dio komisije Giornate degli Autori - Venice Days na Venice Film Festival. Ovdje ćete upoznati najdivnije ljude, pogledati neke od najboljih filmova u svom životu, doživjeti savršenu Veneciju i to sve za besplatno - potrebno je samo imati sposobnost da pametno uobličite svoje filmske stavove. Ja bih se svake godine ponovno prijavio da je dozvoljeno, jer je tamo jedan poseban splet i svijet pojedinaca, iskustava i emocija, a garantiram vam kako ćete na odlasku imati istovremeno slomljeno i ispunjeno srce."