KK Vrijednosnice utakmicom Kupa Krešimira Ćosića ulaze u 2018. godinu

KK Vrijednosnice utakmicom Kupa Krešimira Ćosića ulaze u 2018. godinu KK Vrijednosnice utakmicom Kupa Krešimira Ćosića ulaze u 2018. godinu
foto Krunoslav Inhof / HRT foto Krunoslav Inhof / HRT
foto Krunoslav Inhof / HRT foto Krunoslav Inhof / HRT

foto Krunoslav Inhof / HRT

Nakon vrlo kratke zimske stanke košarkaši Vrijednosnica u subotu u Gradskom vrtu u sklopu osmine finala Kupa Krešimira Ćosića dočekuju Šibenik .

Iako je bila kratka, stanka je u Košarkaškom klubu Vrijednosnice Osijek bila vrlo burna. Naime, klub je napustio najbolji igrač prvoga dijela prvenstva Venkatesha Jois nakon što je na klupsku adresu stigla ponuda iz Japana koju se nije moglo odbiti, te je uz odštetu sporazumno raskinut ugovor. Ugovor je raskinut i s Filipom Krajunom, a u drugom dijelu sezone u redovima "Komaraca" bit će tri nova imena. Do kraja sezone ugovor je potpisao finski reprezentativac Carl Linbdom, na dvije i pol godine ugovorom će za Osijek biti vezan mladi juniorski reprezentativac Hrvatske Mate Mandić (bek rođen 20.01.1998. godine, visok 196cm, karijeru započeo u KK Zagreb, početkom sezone 2015/16 potpisuje profesionalni ugovor s Cibonom). U klub se nakon šest godina vratio Ivan Krolo koji je u karijeri promijenio 15-ak klubova, a igrao je diljem Europe.

U 2018. godinu Vrijednosnice ulaze utakmicom osmine finala Kupa Krešimir Ćosića u sklopu kojega u subotu u Gradskome vrtu dočekuju Šibenik koji je s 9 pobjeda i samo jednim porazom najugodnije iznenađenje sezone. Podsjetimo, Osijek je prije mjesec dana u Šibeniku izgubio utakmicu 8. kola 74:62.

Utakmica se u subotu 6. siječnja u maloj dvorani Gradskoga vrta igra od 19 sati, a pobjednik iz ovog dvoboja igrat će u veljači na završnom turniru "Final Eight".

KK Vrijednosnice - Renato Martinko