KLAP KLAP uživo za kazališnu publiku

KLAP KLAP uživo za kazališnu publiku

KLAP KLAP uživo cjelodnevno je kazališno druženje, organizirano u suradnji Teatra to go i Kulturnog centra Osijek – njihov je to prinos Noći kazališta 2020. Održat će se u subotu, 21. studenoga u KC-u od 10 sati do ponoći.

Klap Klap uživo donosi radionicu kazališne kritike, predstavljanje analize rezultata istraživanja "Učinak COVID-19 na kazališnu publiku", gledanje predstave "Saloma" Selme Mehić i Maje Đurinović te razgovor s glumicom nakon izvedbe.
Kulturni centar Osijek ovime se po prvi puta od svog osnutka aktivno uključio u proslavu Noći kazališta, a kazališni je program dopunio i koncertom
Program
10:00 - 14:00
"KLAP KLAP uživo” – Mala dvorana (prizemlje)
– radionica kazališne kritike s Anđelom Vidović (Vijenac i Express) Cilj radionice je da publika nauči osnove analitičkog mišljenja i pisanja o kazalištu. Praktični dio radionice bit će usmjeren prema izvedbi predstave "Saloma" Selme Mehić i Maje Đurinović, nakon koje će polaznici voditi razgovor s glumicom Selmom Mehić.
19:00 – 20:00h
Predstavljanje rezultata ankete “Učinak covid-19 na kazališnu publiku” - Studio 1 (1. kat)
Analizu rezultata istraživanja "Učinak COVID-19 na kazališnu publiku" predstavit će magistra sociologije Toni Pranić. Anketa je pokrenuta u svibnju ove godine, kada su se kazališta postepeno počela otvarati nakon lockdowna. S obzirom da je ovo zasada jedina anketa koja se bavi kazališnom publikom u vrijeme globalne zdravstvene krize u Hrvatskoj, riječ je o jedinstvenim i korisnim podatcima za buduće djelovanje kazališnih i kulturnih djelatnika. Analiza otvara razna pitanja te se dotiče kazališne digitalne prilagodbe, kvalitete programa i motivacije publike za kazališnim sadržajem.
19:30 h
“Klavirske minijature” – koncert Mije Elezović i Nere Stipčević (Foyer - prizemlje)
22:00h
“Krležina Saloma” – autorski projekt Maje Đurinović i Selme Mehić (Mala dvorana - prizemlje)
23:00h
moderirani razgovor publike s glumicom Selmom Mehić (Mala dvorana - prizemlje)

KLAP KLAP, virtualni klub kazališne publike, projekt je osječke organizacije Teatra to go, pokrenut prije točno godinu dana. Preko projekta snimljen je niz video materijala o osječkoj kazališnoj sceni, koji se nalaze na službenom KLAP KLAP YouTube kanalu. U godinu dana snimljeni su intervjui s domaćim i gostujućim kazalištarcima, kao što su Areta Ćurković, Duško Modrinić, Mario Kovač. Isto tako, zabilježen je stav sugrađana o kazalištu, repertoaru koji se nudi u gradu i zašto idu, odnosno ne idu u kazalište. Projekt se provodi pod Ministarstva kulture i medija. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje uz ograničen broj sjedećih mjesta i uz pridržavanje epidemioloških mjera. Više informacija o rasporedu programa na www.teatartogo.hr .