Klapa Cambi u kinu Urania

Klapa Cambi     u     kinu   Urania

Kocert jedne je od najpoznatijih nagrađivanih dalmatinskih klapa - Klape Cambi iz Splita bit će održan u kinu Urania u nedjelju, 10. prosinca 2017. godine, a početak je u 20 sati. .

Klapa Cambi iz Splita priznato je ime u svijetu klapske glazbe. Njihov dugogodišnji kvalitetni rad, nebrojeni nastupi u Hrvatskoj i inozemstvu te brojne osvojene nagrade najbolje govore o zavidnoj razini klapske izvedbe i odličnom prijemu kod publike.


Priča o klapi Cambi započela je njenim osnivanjem 1986. godine u Kaštel Kambelovcu, a ime joj potječe od splitske plemićke obitelji Cambi koja je imala svoje posjede na području cijele Dalmacije. Klapa od 2007. godine djeluje sa sjedištem u Splitu.

Jedna od najnagrađivanijih i najpopularnijih dalmatinskih klapa doživjela je kroz svoju povijest brojne promjene. 

Devedesetih godina prošlog stoljeća klapa započinje svoj trijumfalni pohod na klapskoj i estradnoj sceni te uzastopno pobjedjuje na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, Festivalu dalmatinske pisme u Kaštelima (koji klapa i osniva), te na medjunarodnom Festivalu zborova u Veroni. Istodobno klapa Cambi započinje suradnju Z. S. Gibonnijem što je označeno kao revolucionarna prekretnica u klapskom svijetu koja je odredila budući tijek djelovanja klapskih skupina. Klapske skupine time prestaju izvoditi isključivo tradicionalne pjesme, a obradama popularnih skladbi mnogo mladih postaje istinskim zaljubljenicima klapske glazbe što je dovelo do osnivanja velikog broja novih, kvalitetnih klapskih skupina.

Novi milenij donio je velike promjene u klapi. Kao pjevački lider dolazi vrhunski tenor Vladimir Garić koji predvodi klapu do novih priznanja, snimaju se nosači zvuka, nastupa se pred prepunim dvoranama u zemlji i inozemstvu, gostuje u brojnim tv emisijama, o klapi se često piše pohvalno u pisanim medijima.


Predan i konstantan rad koji se odražava u skladu zvuka, istančanom osjećaju za interpretaciju najzahtjevnijih glazbenih slika klapa Cambi ostvaruje u sastavu:
1. tenor: Vladimir Garić
2. tenor: Jure Nikolić
2. tenor : Petar Lozo
2. tenor: Ivan Ramić
2. tenor: Tomislav Jelić
bariton: Teo Kapov
bariton: Marin Mandić
bariton: Sandro Gerbec
1. bass : Joško Tranfić
2. bass: Emil Kožul
2. bass: Ante Nikolić 
Klavijature: Darko Aljinović File

U posljednjoj godini uz mnogobrojne nastupe ističu:
- Više od 10.000,00 ljudi ispunilo je Peristil i sve pristupne ulice do Peristila na kom se koncert klape održavao 
- Koncert na Tvrđavi Sv. Mihovil Šibeniku
- Tradicionalni koncert humanitarnog karaktera u Hrvatskom narodnom kazalištu Split čiji cjelokupni prihod uvijek bude doniran u korist KBC Split
- Prednovogodišnji koncert u Dvorani hotela Royal, Opatija
- Nakon više od 10 godina rasprodana je dvorana SC Gripe u Splitu, upravo samostalnim koncertom klape Cambi
- 14. 06 2017. klapa je održala samostalni koncert u zagrebačkoj Šalati
• Članovi klape: 2 akademska glazbenika, profesor kineziologije, liječnik, dipl.ing računarstvo, građevinarstva, 2 vlasnika obrta, profesora biologije i kemije.......a iznad svega privrženi očevi i supruzi
• U pripremi je album sa obradama najvećih svjetskih hitova. Klapa je upravo snimila glazbeni video spot glasovitog svjetskog glazbenog hita “The show must go on”, grupe Queen. Napominjemo da je klapa potpisala ugovor sa njemačkom agencijom, istaknutom na svjetskoj glazbenoj sceni, a koja će ovaj i sve buduće glazbene video uratke promovirati na mnogim relevantnim internetskim kanalima.

Posljednje nagrade Klape Cambi:
- POSEBNO PRIZNANJE IZVAN KONKURENCIJE: 17. Međunarodnog festivala turističkog filma - ITF CRO 2014.i 2015.
Glazbenom spotu “PRIČAJ MI DALMACIJU“, u izvedbi klape Cambi, Split
- GRAND PRIX na Melodijama hrvatskog juga Opuzen 2014. Pjesma "Zapuvala je bura"(glazba i aranžman Saša Jakelić, tekst Katarina Jakelić) odličan, moderan pop uradak na klapski način bračnog para Jakelić, moćan zvuk klape Cambi Vrijedi napomenuti da je master za ovu pjesmu napravljen u Americi.
- II. nagrada stručnog žirija na Večerima dalmatinske šansone Šibenik 2014 s pjesmom "Pričaj mi Dalmaciju"(glazba Dušan Šarac, tekst Branko Slivar, aranžman Aleksandar Valenčić) . 
- Festival zabavne glazbe split 2014., klapa se predstavila pjesmom "Gropi mojih mriža"(glazba i aranžman Toni Eterović, tekst Branko Slivar) po mišljenju pjevača klape, kao i mnogobrojnih slušatelja jednom od najboljih pjesama koju je klapa Cambi ikad otpjevala. Sjajan tekst B.Slivara pretočen u sjajnu glazbu T. Eterovića uz impresivnu interpretaciju klape Cambi. Za pjesmu je snimljen spot koji je svoju premijeru imao 01.08. TV programu CMC-ija.
- Treća nagrada publike sa Zlatkom Pejakovićem na splitskom festivalu, 2013.
- Treća nagrada publike za pjesmu "Svjetla daljine", na šibenskom festivalu zabavne glazbe, Šibenik 2012.
- Porin za "Najbolji album zabavne glazbe 2011", album "Zar više nema nas", Rijeka 2012.
- Prva nagrada stručnog žirija na Festivalu zabavne glazbe "Melodije hrvatskog juga", Opuzen 2011. S pjesmom „“Povij me“
- Prva nagrada stručnog žirija na Festivalu zabavne glazbe (Splitski Festival) - Ultima partenca, 2011.
- Prvo mjesto na Festivalu "Opuzen 2009.", prema odluci stručnog žirija "Samo pisma nek me prati"