Klapa sv. Ilija - Zagrlimo starije pjesmom

Klapa sv. Ilija - Zagrlimo starije pjesmom

Uz blagdan Velike Gospe, klapa Sv. Ilija iz Osijeka korisnicima Doma za starije i nemoćne u nedjelju, 16. kolovoza darovat će "glazbeni zagrljaj". Nastup klape bit će održan u tri dijela, na različitim lokacijama doma, s početkom u 10 sati.

Klapa će, poštivajući epidemiološke mjere, zapjevati u dvorištu ustanove tako da bi ugrozila ni sebe ni druge.
"Zbog aktualne epidemiološke situacije, ovogodišnja svetkovina Uznesenja blažene Djevice Marije neće moći biti proslavljena onako kako vjernici u Hrvatskoj običavaju iskazivati čast svojoj najvjernijoj odvjetnici i zagovornici. U takvoj situaciji za očekivati je da će se ograničenja ponajprije odnositi na vjernike starije životne dobi, a napose na korisnike domova za starije osobe, ustanovâ palijativne skrbi i hospicija. To će zasigurno dodatno otežati njihovo stanje, jer mnogima od njih vjera u životu puno znači pa će im ostvarivanje inicijative u to vrijeme biti osobito dragocjeno. Stoga Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj poziva klape, a osobito one sastavljene od mlađih članova, da u petak 14. na uočnicu, ili u subotu 15. na samu svetkovinu ili, eventualno, u nedjelju 16. kolovoza, u dogovoru s ravnateljima domova za starije osobe, ustanovâ za palijativnu skrb i hospicija prije svega u svome mjestu, prigodnim pjesmama, počevši od onih marijanskih, korisnicima ustanova daruju “glazbeni zagrljaj”, koristeći glazbu kao univerzalni jezik ljubavi", stoji u obrazloženju akcije u sklopu koje će osječkim umirovljenicima – korisnicima doma na Drinskoj zapjevati i klapa Sv. Ilija.
Klapa je osnovana 2016. u Osijeku. Promovira hrvatsku glazbenu baštinu klapskog a cappella pjevanja u domovini i inozemstvu.