Književna večer s Dragom Hedlom

Književna večer s Dragom Hedlom

Povodom Mjeseca hrvatske knjige 2019., u organizaciji Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, u utorak, 12. studenog s početkom u 18 sati održat će se književna večer s Dragom Hedlom pod nazivom "Novinar, scenarist, romanopisac", na kojoj će biti predstavljena upravo objavljena "Kijevska piletina".

Uz autora, na književnoj večeri sudjeluju spisatelj Davor Špišić, moderator i Anita Schmidt, glumica. Predstavljanje će biti održano u prostoru Studijske čitaonice Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.
Drago Hedl, hrvatski novinar, književnik i publicist, rođen je u Osijeku 24. siječnja 1950. Nakon završenog studija književnosti radio je kao urednik literarnog časopisa "Revija". Od 1980. radi kao novinar i urednik u redakcijama "Glas Slavonije", "Slobodna Dalmacija", "Novi list" i "Feral Tribune". Novinar zagrebačkog dnevnika "Jutarnji list" bio je od 2008. do 2015., a sada radi za portal Telegram.hr. Objavio je 14 knjiga – četiri romana, zbirke kratkih priča, eseja i reportaža te nekoliko publicističkih djela. Za svoj novinarski rad na istraživačkim temama dobio je više hrvatskih i međunarodnih novinarskih nagrada. U izdanju Naklade Ljevak objavio je i roman ''Vrijeme seksa u doba nevinosti'' (2018.), kao nastavak trilogije započete romanom ''Donjodravska obala'', a treći je dio te trilogije ''S obje noge u jeseni'' u nastanku. Ista izdavačka kuća početkom studenog 2019. objavljuje njegov treći kriminalistički roman ''Kijevska piletina''. Autor živi i radi u Osijeku.