Kod Neptuna nakon četiri dana pronađeno tijelo muškarca

Kod Neptuna nakon četiri dana pronađeno tijelo muškarca

Od subote je trajala potraga za 30-godišnjakom, koji se zajedno s dvojicom prijatelja spuštao niz Dravu, a u jednom trenutku kanu u kojem su se vozili se prevrnuo. Policija je potvrdila da je danas, u 18,25 kod pristaništa za čamce Neptun pronađeno tijelo muškarca.

"Policija je na mjestu događaja obavila očevid, a tijelo je po nalogu županijskog državnog odvjetništva prevezeno u KBC Osijek, Odjel patologije, gdje će se utvrditi identitet pronađene osobe, kao i uzrok smrti", priopćeno je iz policije.
Trojica su, kako su javljali neki mediji, kanu porinuli 300-tinjak metara uzvodno od Neptuna, a onda se nakon prvih nekoliko stotina metara kanu prevrnuo i oni su se našli su se u rijeci te su počeli plivati prema obali. "Njihovi prijatelji koji su prvi krenuli s kanuima već su bili odmaknuli, pa nisu ni znali što se događa, ali nevolju je primijetio jedan Osječanin koji se zatekao na Dravi sa svojim jet-skijem. On je, pak, mladiće prije nego što su krenuli čak i upozorio na dio kod Neptuna gdje su jake struje zbog privezanih šlepova. Kada je vidio da su dečki pali u vodu, muškarac je odjurio jet-skijem do njih, a dvojica su se odmah uhvatila za njegovo plovilo, dok se 30-godišnjak držao za kanu rekavši mu da mu ne treba pomoć i da će on sam doći do obale. Međutim, nakon što su ova trojica došli do obale sa jet-skijem i okrenuli se prema vodi vidjeli su samo kanu kako nizvodno plovi Dravom, ali ne i 30-godišnjaka. Njegovi prijatelji odmah su pozvali policiju, a muškarac sa jet-skijem se vratio na vodu, međutim, čovjeka više nije vidio", pisao je Jutarnji list. Potraga za nestalim muškarcem nastavljena je i sljedećih dana.
Članovi MNK Neptun svjedoče kako je riječna struja upravo na tom potezu izrazito jaka zbog usidrenih šlepova koji ubrzavaju vodu. Kupanje na tom dijelu je zabranjeno, jer voda vrlo brzo podvuče čovjeka pod ponton i čamce. Dodatno, zbog visokog vodostaja Drava je dodatno ubrzana.