Kod uhićenog pronađeno oružje, putovnica i 10.000 kuna

Kod uhićenog pronađeno oružje, putovnica i 10.000 kuna Kod uhićenog pronađeno oružje, putovnica i 10.000 kuna
Foto: HRT/Neven Knežević Foto: HRT/Neven Knežević
Foto: HRT/Neven Knežević Foto: HRT/Neven Knežević
Foto: HRT/Neven Knežević Foto: HRT/Neven Knežević
Foto: HRT/Neven Knežević Foto: HRT/Neven Knežević

Foto: HRT/Neven Knežević

Ubojica djelatnice Centra za socijalni rad u Đakovu uhićen je zahvaljujući dojavama građana. Riječ je o osobi koja je od prije poznata policiji zbog više kaznenih djela - od nasilničkog ponašanja i nedopuštenog posjedovanja oružja do izazivanja požara

Rekao je to na konferenciji za novinare načelnik Policijske uprave osječko-baranjske Ladislav Bece.
Kod osumnjičenog ubojice, koji se dok traje kriminalističko istraživanje nalazi u Policijskoj postaji Đakovo, u trenutku uhićenja pronađeno je vatreno oružje koje je posjedovao ilegalno, veća količina novaca i putovnica, na temelju čega se zaključuje da je Andrija Drežnjak (60) planirao napustiti Hrvatsku. 60-godišnji osumnjičenik uhićen je u utorak u 20,10 sati, na njivi kod autoceste Slavonika, između Đakova i Selaca Đakovačkih. Na upit novinara, Ladislav Bece je precizirao kako je kod Drežnjaka pronađeno više od deset tisuća kuna, te da će se istragom utvrditi kako je  korisnik socijalne pomoći mogao u trenutku uhićenja imati toliku količinu novca.
Bece je istaknuo kako se usporedo s kriminalističkim istraživanjem provodi i izvanredni nadzor i unutarnja kontrola na temelju saznanja da je Policijska postaja Đakovo od Centra za socijalnu skrb dobila informacije da je došlo do promjene ponašanja ubojice. Iz Ravnateljstva policije u Zagrebu upućen je stručni tim da provjeri sva postupanja policijskih službenika i djelatnika Centra za socijalnu skrb. "Moraju se ispitati sve okolnosti postupanja policijskih službenika i djelatnika Centra za socijalnu skrb. Kada bude završen nadzor, izvijestit ćemo što su utvrdili", istaknuo je načelnik Policijske uprave osječko-baranjske.
Pravnik đakovačkog Centra za socijalnu skrb Ivan Pavić, ranjen u jučerašnjoj pucnjavi u kojoj je ubijena socijalna radnica Blaženka Poplašen, i dalje je u teškom stanju, doznajemo u ravnateljstvu KBC-a Osijek. Nalazi se u Zavodu za intenzivnu medicinu gdje se, kako je priopćeno, konstantno provode mjere intenzivističkog liječenja.
U povodu tragične smrti radnice Centra za socijalnu skrb, đakovački gradonačelnik za sutra je proglasio Dan žalosti u tom gradu. Hrvatske zastave istaknut će se na pola koplja na svim javnim ustanovama, neće se održavati zabavne priredbe i prilagodit će se radijski programi.