Kod Zdenca: 50 Poems for Snow Osijek

Kod Zdenca: 50 Poems for Snow Osijek

fotografija post.hr

Drugo osječko izdanje festivala 50 Poems for Snow : kada prvi snijeg zabijeli Osijek, kod secesijskog zdenca čitat će se poezija Pabla Nerude. Prvi dan snijega, Šetalište kardinala Franje Šepera (kod Secesijskog zdenca), 21 sat. Pjesme čitaju: Slavko Babić, Mislav Bartoš i Bruno Koić. .

50 Poems for Snowosnovan je u Zagrebu 2012. godine, a radi se o neprofitnom međunarodnom festivalu poezijekoji se održava jednom godišnje i to prvu večer nakon pada prvog obilnijeg snijega u određenom gradu. Čitanje poezije organizirano je na otvorenom, a cijeli posao organizacije odrađen je od strane pjesnika koji čitaju. Festival je strogo volonterski nastrojen.

I ove zime, Osijek dobiva svoje drugo izdanje festivala. Nakon prošlosezonske lokacije u Parku kralja Držislava (kod svima poznate 'Školjke'), ove godine poezija će se čitati na Šetalištu kardinala Franje Šepera (kod Secesijskog zdenca). Festival je do sada održan u 15 gradova (Beograd, Colomiers, Helsinki, Koprivnica, Maribor, Novi Sad, Osijek, Priština, Prizren, Sisak, Sofia, Toulouse, Beč, Erevan i Zagreb) i 9 država (Austrija, Armenija, Bugarska, Finska, Francuska, Hrvatska, Kosovo, Srbija i Slovenija).

Pravila događaja su sljedeća: troje pjesnika čitaju svoje pjesničke uratke (pjesme ne moraju biti tematski o snijegu), a ujedno se pročita i jedna pjesma od pjesnika kojem je festival te godine posvećen. Ove godine festival se održava u čast Pabla Nerude.


50 POEMS FOR SNOW / OSIJEK
Prvi dan snijega, Šetalište kardinala Franje Šepera (kod Secesijskog zdenca), 21 sat.
Pjesme čitaju: Slavko Babić, Mislav Bartoš i Bruno Koić.
Drugo osječko izdanje festivala 50 Poems for Snow.
Posvećeno Pablu Nerudi.