Kolegij župana V. Šišljagića: o nezaposlenosti, sigurnosti, vatrogascima...

Kolegij župana V. Šišljagića: o nezaposlenosti, sigurnosti, vatrogascima... Kolegij župana V. Šišljagića: o nezaposlenosti, sigurnosti, vatrogascima...

Izvješće o stanju sigurnosti, broju nezaposlenih, potpore javnim profesionalnim vatrogasnim postrojbama, ulaganje u poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti - neke su od tema današnjeg radnog sastanka u Osječko - baranjskoj županiji.

Župan Vladimir Šišljagić rekao je da je nezaposlenost u blagom padu, no još uvije vrlo visoka te da se i dalje radi na svim mjerama za poticanje zapošljavanja, pomoći privatnicima i edukaciji i prekvalifikaciji nezaposlenih. Posebice ja istaknuo područje Baranje, a rješenje problema nezaposlenosti i iseljavanja treba tržiti i inicirati na razini države.

Načelnik Osječko-baranjske policijske uprave, Milan Baričević, izvijestio je kako je stanje sigurnosti "povoljno i stabilno", broj kaznenih djela u padu, no nešto veći broj prometnih prekršaja. Na upit o novinskim napisima o velikom broju kazni ispisanih u ovoj policijskoj upravi u poredbi s drugim dijelovima Hrvatske, Baričević kaže da nisu u obzir uzeti svi faktori kada se prave takve statistike te da je neobično što se osuđuje marljiv rad policijskih službenika koji samom svojom nazočnošću potiču vozače na oprez u prometu. Odgovarajući na županovo pitanje o aktualnim provjerama boravišta i prebivališta, Baričević je rekao da upravo provjeravaju 14 726 adresa na području Baranje.