Konačno je i "Zdravko" krenuo nakon gotovo dva mjeseca mirovanja

Konačno je i "Zdravko" krenuo nakon gotovo dva mjeseca mirovanja Konačno je i "Zdravko" krenuo nakon gotovo dva mjeseca mirovanja
foto facebook GSSR Sport za sve foto facebook GSSR Sport za sve
foto Radio Osijek / KI foto Radio Osijek / KI
foto Radio Osijek / KI foto Radio Osijek / KI
foto Radio Osijek / KI foto Radio Osijek / KI
foto Radio Osijek / KI foto Radio Osijek / KI

foto facebook GSSR Sport za sve

Svoje je aktivnosti, nakon gotovo dva mjeseca mirovanja, pokrenuo i naš popularni osječki "Zdravko" odnosno Gradski savez za sportsku rekreaciju "Sport za sve". U subotu je organizirano nordijski hodanje, a uskoro će i "Rekreacijske sportske igre". .

Organizator i voditelj sportske rekreacije u Gradskom savezu za sportsku rekreaciju "Sport za sve" Zoran Pupovac o njihovoj prvoj aktivnosti nakon pauze "nordijskom hodanju" istaknuo je kako je bilo iznenađujuće brojno: "Naš Zdravko je konačno ponovno krenuo nakon što smo dobili dopuštenje Stožera civilne zaštite i tako smo u subotu 16. svibnja krenuli 'nordijskim hodanjem'. Očekivali smo 15-ak hodača kao što je to bilo u prijašnjim vremenima, no bilo je 35 rekreativaca. Očigledno je kako su se svi zaželjeli rekreacije, bavljenja sportom, kretanjem", rekao je Pupovac.

nordijsko-hodanje-subota-9-10-sati.jpg Upravo zbog velikog zanimanja za rekreaciju, GSSR "Sport za sve" uputio je poziv za "Rekreacijske sportske igre" u tri sporta: malom nogometu, tenisu i boćanju. Kako stoji u priopćenju Saveza, odabirom sadržaja žele utjecati na širenje i podizanje svijesti o važnosti pravilnog bavljenja tjelesnom aktivnosti kao dijelom svakodnevnice, a u današnjim uvjetima posebno u cilju podizanja imuniteta, prevencije bolesti i očuvanja zdravlja građana. Zoran Pupovac napomenuo je kako su Rekreacijske igre namijenjene svima starijima od 18 godina jer smatraju kako mlađi već imaju organizirane sportske aktivnosti u svojim klubovima i školama putem tjelesnoga odgoja na daljinu: "Još uvijek primamo prijave i kapetani okupljaju svoje ekipe. S tom namjerom pozivamo zainteresirane građane na sudjelovanje u Rekreacijskim sportskim igrama u sklopu kojih organiziramo natjecanja u malom nogometu, tenisu i boćanju. Natjecanja se održavaju na malonogometnim terenima Srednjoškolskog igrališta, teniskom centru u Perivoju kralja Tomislava i boćalištu MNK "Neptun" jednom tjedno u popodnevnim /večernjim satima", rekao je Pupovac i naveo načine na koji se moguće prijaviti za "Rekreacijske sportske igre": "To su naš fiksni telefon 031/208-135 (radnim danom od 9-13 sati), zatim mobitel 098/343-325 ili preko e-maila: sportzasveosijek@gmail.com. Na sve te načine mogu se dobiti i sve detaljne obavijesti o načinu i uvjetima natjecanja", rekao je profesor kineziologije iz Gradskog saveza za sportsku rekreaciju "Sport za sve" Osijek Zoran Pupovac.

 

GSSR Sport za sve - Zoran Pupovac