Konferencija zajedničkog hrvatsko-mađarskog projekta o položaju Roma

Konferencija zajedničkog hrvatsko-mađarskog projekta o položaju Roma Konferencija zajedničkog hrvatsko-mađarskog projekta o položaju Roma

foto Radio Osijek/M.Kralj

Središnja konferencija prekograničnog Interreg projekta Hrvatska-Mađarska o potpori marginaliziranim skupinama, osobito Romima s obje strane granice, održana je u Belom Manastiru. Suradnja je to Darde i Pečuha.

Nositelj projekta "Exchanging exsperiences and knowledge about social work in segregates of Hungary and Croatia" (akronim projekta "Bright Social Minds") sufinanciranog sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj je Mađarska malteška dobrotvorna služba s partnerskom udrugom Indus volgy, a u Hrvatskoj sudjeluju Crveni križ Darde, Udruga za ruralni razvoj Đola, Općina Darda i osječki Centar za mir. Ravnatelj Općinskog Crvenog križa Ivan Hodak ističa da je cilj ovog susreta razmijeniti iskustva o postignutom u ovom projektu, a partneri iz Pečuha imali su priliku upoznati se s pozitivnim primjerom, uređenim romskim naseljem u Dardi gdje su useljene 64 kuće, a do kraja godine će biti useljene još 23 kuće. 

ravnatelj CK Darde Ivan Hodak i predsjednik Romskog vijeća općine Darda Branko Đurđević