Kopački rit u ritmu Bolera - novi turistički projekt

Kopački rit u ritmu Bolera - novi turistički projekt

Jedinstvena ljepota Kopačkog rita uskoro će krasiti promotivni turistički video kojeg su osmislili županijska Turistička zajednica i Ana Rucner kao autorica projekta .

Višestruko nagrađivani snimatelji, Mario Romulić i Dražen Stojčić, te redatelj Goran Markovanović snimili su vrlo atraktivne kadrove netaknute prirode. Glazbena podloga ovog turističkog videa bit će Ravelov Bolero, za ovu prigodu prilagođen, kako bi na autentičan način dočarao mističnost Kopačkog rita. Spot predstavlja svojevrsnu igru prirode i čovjeka u kojoj Ana Rucner utjelovljuje šumsku vilu koja čuva netaknutu prirodu i štiti ju od ponekad okrutnih ljudi. Promocija spota očekuje se u idućih mjesec dana.

ana-rucner.jpgana-i-mario.jpg

Župan Osječko-baranjske županije, Vladimir Šišljagić prihvatio je prijedlog Ane Rucner da se snimi turističko- promotivni spot koji će prikazati ljepote Kopačkog rita te istaknuo veliko zadovoljstvo što će posebnost ovog, po mnogočemu posebnog parka prirode, promovirati upravo ta vrsna hrvatska glazbenica koja je za svoje turističke spotove osvojila mnoštvo domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja.

"Ovaj video za mene će imati i veliku emotivnu vrijednost. Naime, moj djed  Dragutin Rucner, ugledni hrvatski ornitolog, kao jedan od inicijatora, ulagao je velike napore prije šezdesetak godina kako bi Kopački rit postao park prirode. Sigurna sam da bi bio sretan što njegova unuka upravo u ovom netaknutom biseru prirode, kojem se uvijek divio i u kojem je provodio mnogo vremena u ornitološkim istraživanjima, snima promotivno turistički spot koji će svijetom pronijeti jedinstvenu ljepotu ovog mjesta", izjavila je Ana Rucner u Osijeku.