Kreativna riznica u Osijeku

Kreativna   riznica  u   Osijeku Kreativna   riznica  u   Osijeku

„Kreativna riznica“ popularizacijski je simpozij znanstvenika i praktičara okupljenih oko milenijske uloge kreativne industrije. Ovogodišnja je krovna tema „Kružna kreativnost“ . .

Petu godinu za redom održava se na Ekonomskom fakultetu u Osijeku u suradnji s Filozofskim fakultetom, Akademijom za umjetnost i kulturu te Trgovačkom srednjom školom Davora Milasa. Ovogodišnja je krovna tema „Kružna kreativnost“, a izlagači će se njome baviti od 10. travnja do 13. travnja 2019. godine.

unnamed.png

Programom se obuhvaća suradničko kruženje kroz 12 sektora kreativne industrije kao i kroz najbolje sadržaje prethodnih godina. Kreativna riznica 2017. godine nagrađena je Državnom nagradom za znanost u kategoriji populariziranja znanosti, a ovu je prestižnu nagradio Rizničarima dodijelio Sabor Republike Hrvatske. Uz Državnu nagradu Kreativna je riznica nositeljica nagrade Volonterskog centra za doprinos volontiranju 2016. godine u području obrazovanja. Nagradama i iznimnim brojem uglednih pokroviteljstava Kreativna riznica iz godine u godinu potvrđuje važnost i ugled.

Temeljni cilj Kreativne riznice izgradnja je pretpostavki za institucionaliziranje kreativne industrije u Republici Hrvatskoj te postavljanje kreativne industrije u ulogu pokretača gospodarskoga rasta. Kreativna je riznica besplatan simpozij dostupan i zanimljiv svim dobnim uzrastima, a za najavu dolaska potrebno je samo prijaviti se, na službenoj web stranici ili preko besplatne aplikacije za mobitele. Posjetitelji prijavom na određeni sadržaj preuzimaju besplatne digitalne ulaznice te tako brojnim Rizničarima olakšavaju volonterski rad pri organiziranju ovog velikog, jedinstvenog okupljanja. 

Program ovogodišnje Kreativne riznice potražite ovdje