Kuća nogometa gotova do kraja godine

Kuća nogometa gotova do kraja godine Kuća nogometa gotova do kraja godine
foto Ž. Kovačević foto Ž. Kovačević
foto Ž. Kovačević foto Ž. Kovačević
foto Ž. Kovačević foto Ž. Kovačević

Vučemilović - Šimunović, Vrkić, Bel (foto Ž. Kovačević)

Krajem prosinca ove godine godine zaokružit će se godina dana od potpisivanja ugovora o izgradnji Kuće nogometa u osječkoj Kupskoj ulici. Radovi napreduju u otežanim uvjetima, no projektant i izvoditelji obećavaju završetak radova krajem godine.

Radovi koštaju tri milijuna kuna, od čega je najveći dio osigurao Hrvatski nogometni savez - 2,5 milijuna, a ostatak grad Osijek i Osječko-baranjska županija. Na novoj lokaciji Županijski će nogometni savez raspolagati s 1.250 četvornih metara prostora. Sama zgrada imat će oko 700 četvornih metara na tri etaže. Ante Vučemilović - Šimunović, predsjednik županijskog nogometnog saveza i član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza ističe kako je to još jedna dobra hrvatska sportska priča

"Čestitke svima koji su pridonijeli uspjehu Hrvatske nogometne reprezentacije. Hvala gradonačelniku što nam je pomogao, što smo u sinergiji i na pravom putu. Neka ova klima, i emocija i dalje živi, i neka se ovi sportski uspjesi preliju na sve segmente društva", rekao je Vučemilović – Šimunović. 

Zadovoljstvo novim sportskim projektom u Osijeku iskazao je i gradonačelnik Ivan Vrkić koji je rekao kako se, osim osim tog sportskog objekta, uskoro otvaraju Sokolski dom, kamp Škole NK Osijeka te uskoro i Tenis kamp obitelji Vekić.

"Zbog političkog mira u Osijeku prednjačimo ne samo u izgradnji sportske infrstrkture. Sportsku infrastrukturu stvaramo kako bi generacije koje dolaze postale ovisne o sportu, a ne nekim drugim ovisnostima. Toj sada već impresivnoj slici sportske infrastrukture treba dodati i sredstva od oko 2 milijuna kuna, koja će grad izdvojiti za sport mladih. Nije ni pretenciozno reći kako smo grad sporta. Tu se nakon prijateljske utakmice sa Senegalom počela kovati srbrna medalja, imali smo Davis cup, rukometnu reprezentaciju, a uskoro nam dolazi i nekolicina NBA igrača koji igraju za reprezentacije Hrvatske i Litve. Svega toga ne bi bilo da ne vučemo zajedno, na istoj strani", rekao je gradonačelnik Vrkić. 

Gradska je koncesija na zemljište, gdje se nalazi Kuća nogometa, na 40 godina, a ukupna investicija je oko 5 milijuna kuna.