Kuća u prirodi - najuspješniji projekt održivog turizma

Kuća u prirodi - najuspješniji projekt održivog turizma Kuća u prirodi - najuspješniji projekt održivog turizma
Jasmin Sadiković Jasmin Sadiković
Željko Cickaj Željko Cickaj
Antonio Sobol Antonio Sobol

Priznanje za najuspješniji projekt održivog turizma za 2016. godinu Kuća u prirodi Zlatna Greda na Danima hrvatskog turizma, a nagradu dodjeljuju Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora i Ministarstvo turizma.

 Nakon samo šest mjeseci rada Kuću u prirodi posjetilo je više od pet tisuća ljudi, a brojni sadržaji poput adrenalinskoga parka ili škole u prirodi privlače sve veći broj zainteresiranih gostiju, s ponosom ističe Jasmin Sadiković, predsjednik udruge Zeleni Osijek koja upravlja objektom i koja je osmislila i u djelo provela zanimljiv edukacijsko-turistički projekt. "Mi nismo ni lovci ni ribolovci, nama je želja da te životinje ostanu u prirodi kojoj pripadaju", izjavio je danas Sadiković prigodom manje proslave zbog priznanja koje je Zlatnoj Gredi dodijelila turistička struka. Podjećamo, Kuću u prirodi posjetio je u ožujku i princ od Walesa Charles, a zbog požara tijekom obnove taj je posao trajao pune tri godine. Od ovog ljeta osposobljeno je i 46 ležajeva kako bi objekt mogao primiti bar jedan autobus posjetitelja na noćenjima. 

15192613_1461175237241173_697805154886271956_n.jpg

Direktor Turističke zajednice Osječko-baranjske županije Antonio Sobol naveo je primjer Kuće u prirodi kao pravi model kako se u turizmu trebaju osmišljavati projekti. Spomenuo je i projekt Cro Card, odnosno moguće uvođenje kartica s pogodnostima u plaćanju godišnjeg odmora kakve bi zaposlenicima u Hrvatskoj mogli davati poslodavci umjesto postojećeg regresa. Iako se sve pojedinosti u toj kartici i načinu njena korištenja još ne znaju, Sobol vjeruje kako bi takav način plaćanja godišnjeg odmora mogao značajno unaprijediti naš kontinentalni turizam.15094399_1461174587241238_1982562122773429287_n.jpg

Načelnik Općine Bilje Željko Cickaj istaknuo je kako je Baranju ove godine posjetilo 17 tisuća turista, a od toga 9 tisuća općinu Bilje te kako je priznanje Kući u prirodi jagoda na šlagu na torti za ovu turiszičku godinu. Podsjetio je kako je udruga Zeleni Osijek dobitnik posebnog priznanja Općine Bilje za razvoj turizma te kako će u sljedećoj godini općina uložiti još više novca u razvoj tog sektora. 

Sadiković, Sobol i Cickaj