Kulendayz 2015.

Kulendayz 2015.

fotografija: web stranica kulendayz

Microsoftova zajednica informatičkih stručnjaka i Poduzetnički inkubator BIOS, uz potporu Osijek Software Cityja organiziraju međunarodno IT konferenciju KulenDayz, u Osijekuu od 4danas do 6. rujna. Mjesto radnje ovog je puta Pampas, a program je u emisiji Dobar dan Radio Osijeka predstavio Bela Ikotić.

kulendayz-logo.pngSedmu godinu zaredom na konferenciji se okupljaju renomirani informatički stručnjaci kako bi razmijenili tehnološka znanja i vještine u okviru IT zajednice. Događaj je upotpunjen upoznavanjem s prirodnim ljepotama Slavonije i Baranje, gastronomskim i kulturnim vrijednostima.

Od malog događaja za uži krug IT stručnjaka, KulenDayzi su se razvili u konferenciju prepoznatljivu u regiji i cijelom svijetu – 1 dan treninga, 1 dan sastavljen od 50 neformalnih predavanja u 6 smjerova i završni dan za druženje i avanturu. 

Teme najavljene za ovogodišnje izdanje KulenDayza su napredno programiranje, baze podataka, IT Pro, web tehnologije, projektni management i Open Session čija se predavanja oblikuju na temelju vrućih IT tema.

Program počinje u petak cjelodnevnim treninzima gdje sudionici imaju priliku usvojiti korisne vještine. U subotu je najavljena svečanost otvorenja i predavanja u 6 dvorana 

kulendayz-kids.jpgUz glavni program također se odvija i KulenDayz Kidz – radionica namijenjena djeci kako bi osnažili svoje vještine s računalima, komunikacijom i radom u timu, a bavi se robotima, umjetnom inteligencijom i virtualnim osobama. Radionica započinje pametnim robotima, simulatorima leta, učit ćemo i saznati priču iza virtualnih osoba u SIMS, worms i Minecraft. Demonstracije će biti s Lego Mindstorm robotom, Lego vlakom, a za kraj će maleni izraditi vlastitu društvenu igru.

Raspored:

08:45 h - okupljanje
09:00-12:00 h - Željka Knezović: roboti i umjetna inteligencija. U suradnji s Marinom i Tonijem Ivanković program s Flight simulatorom X i još mnogo toga.
12:00 h - ručak
12:30-13:30 h - Dora i Tomislav Jakopec: Mindstorm robot
13:30-14:30 h - Kristina Krulić: Ja u svijetu interneta, društvena igra
15:00 h - kraj programa i podjela diploma


Nedjelja je tradicionalno predviđena za druženje s predavačima na team building avanturi i uživanje u prirodnim ljepotama Slavonije i Baranje.

Kulen