Kušec: "U Gradskom vrtu treba biti Srednjika 2"

Kušec: "U Gradskom vrtu treba biti Srednjika 2"

Foto: Izborni stožer SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Osijeka Gorana Kušeca

Potaknut time što se u popodnevnim I večernjim satima na popularnoj Srednjiki teško može naći slobodan teren, SDP-ov kandidat za gradonačlenika Osijeka Goran Kušec najavljuje da će, bude li pobijedio na izborima, znatno povećati ulaganje u sportske sadržaje, terene I popratnu infrastrukturu.

"Jedno od konkretnih koje vidim kao novi, sadržajima bogati, sportski prostor jest onaj kod nekadašnje speedway staze u Gradskom vrtu, koje može postati svojevrsna "Srednjika 2". To je prostor koji nema problema u imovinsko-pravnim odnosima, dobro je pozicioniran s obzirom na postojeće sportske sadržaje, a okružuju ga naselja s velikim brojem stanovnika", objasnio je Kušec, obilazeći taj prostor u pratnji nekolicine poznatih osječkih sportskih rekretivaca. Ustvrdio je kako je amaterski, odnosno rekreativni sport sastavni dio života mnogih Osječanki i Osječna. Najbolje se to može vidjeti na otvorenim sportskim terenima diljem Osijeka, a osobito na popularnoj Srednjiki gdje u poslijepodnevnim i večernjim satima teško možete pronaći slobodni teren.
"To je izvrsna ideja i maksimalno je podržavam jer mladima, kao i svim ljudima koji se sportom bave rekreativno, nedostaje kvalitetnih sadržaja. Ranije sam živio u Zagrebu, te iako je Zagreb puno veći grad od Osijeka, nedvojbeno je kako su mladi u Osijeku zakinuti brojem kvalitetnih sportskih sadržaja. Počev od broja bazena, do sadržajno kvalitetnih prostora kakav je Srednjika. Zato izrazito podržavam ideju o izgradnji Srednjike 2", rekao je Dragan Maloševac, liječnik i zaljubljenik u sport, dodajući kako o konkretnim sadržajima treba čuti mišljenje struke, ali i zaintersiranih građana.
"S projektom Srednjika 2 definitivno bismo rasteretili sadašnju Srednjiku koja je nerijetko prepuna rekreativaca i sportaša svih vrsta. Nadalje, time bismo kvalitetno zaokružili ovaj prostor gdje se nalazi sadašnji stadion, dvorana i bazeni. Ovakvim otvorenim rekreacijskim centrom našim bismo građanima pružili kvalitetan sadržaj više", ideju je podržao Igor Toman, poznati osječki biciklist i filantrop.
Sportaš, trener i član Hrvatske gorske službe spašavanja Ivan Ljubičić je uvjeren kako bi mnogi Osječani itekako pozdravili ovu ideju. "Sada je to prilično zapušten prostor, a nalazi se u neposrednoj blizini najvećeg osječkog naselja – Sjenjaka. Tu je i naselje Uske njive, Jug 1, a blizu je i Bosutsko. Napravimo Srednjiku 2, pa će se vidjeti koliko će ovdje biti rekreativaca. Uz neposrednu blizinu dvorane i bazena, nova igrališta na otvorenom, bila bi pun pogodak," smatra Ljubičić.