Kvalifikacijski turnir za Svjetsko odbojkaško prvenstvo u Osijeku

Kvalifikacijski turnir za Svjetsko odbojkaško prvenstvo u Osijeku Kvalifikacijski turnir za Svjetsko odbojkaško prvenstvo u Osijeku

U Osijeku se od srijede do nedjelje igraju susreti drugog kruga A kvalifikacijske skupine za Svjetsko prvenstvo u Japanu, a u skupini koja se igra u Osijeku nastupit će i odbojkašice Hrvatske .

Kroz sljedećih 5 dana protivnice naših odbojkašica bit će reprezentacije Gruzije, Grčke, Mađarske, Austrije i favorit skupine Rusija. Samo pobjednik osiguravava izravan plasman na Svjetsko prvenstvo, dok drugoplasirana ekipa mora proći i treći krug kvalifikacija. Izbornik Miroslav Aksentijević nada se kako će u Osijeku o izravnom plasmanu međusobno odlučivati Hrvatska i Rusija u nedjelju, posljednjeg dana kvalifikacija: "Skupina u Osijeku nije ni malo laka jer danas nema lakih protivnika. Spojem mladosti i iskustva nadamo se kako ćemo se kroz prve 4 utakmice izboriti da posljednja, u nedjelju protiv Rusije, bude odlučujuća za to tko će ići izravno na Svjetsko prvenstvo, a tko u dodatne kvalifikacije", rekao je izbornik.

dsc_44a78.jpg Za predstojeći turnir pripreme su odrađene u Mariboru iz kojega je u Osijek došlo 14 reprezentativki. Predvodi ih kapetanica Samanta Fabris: "Atmosfera je odlična, cure se trude i rade i ovo je prilika svima da se pokažu. Zahvaljujemo se domaćinima na svemu što su učinili da se zaista u Osijeku osjećamo kao kod kuće," rekla je Fabris.

Odbojkašice Hrvatske i prije 7 godina igrale su u Gradskom vrtu predvođene izbornikom Aksentijevićem, a tada su igrale kvalifikacije za Europsko prvenstvo. U međuvremenu se krenulo u pomlađivanje ekipe, tako da su u odnosu prema tom sastavu u Osijeku na raspolaganju samo 3 igračice, a među njima i 29-ogodišnja Riječanka Ana Grbac: "Na nama je da igramo i da se pokažemo u što boljem izdanju. Idemo utakmicu po utakmicu, dan po dan i pozivam sve da nas dođu podržati i da navijaju za nas jer podrška s tribina puno znači", pozvala je sve ljubitelje odbojke Ana Grbac.

Sve utakmice odbojkašica Hrvatske počinju u 20 sati, a ulazak u veliku dvoranu Gradskoga vrta je slobodan.

plakat-hos_osijek.jpg

 

Miroslav Aksentijević

Samanta Fabris

Ana Grbac