Kygo feat. Whitney Houston - Higher Love

Kygo feat. Whitney Houston - Higher Love

Whitney Houston i Kygo

Od pojavljivanja na svjetskoj sceni 2014. godine sa singlom ''Firestone'' norveški DJ Kygo (pravog imena Kyrre Gørvell-Dahll) objavio je 2 albuma i 20-ak singlova snimljenih u vokalnim suradnjama s velikim zvijezdama glazbene scene, ali i manje poznatim glazbenicima.

Nasljednici glazbenih prava Whitney Houston nedavno su ostvarili partnerstvo s glazbenom marketinškom kompanijom Primary Wave Music Publishing. U sklopu dogovora između ostalog će izbacivati i do sada neobjavljenu glazbu Whitney Houston. Prva pjesma je ''Higher Love'', obrada klasika Stevea Winwooda koja se našla na albumu ''I'm Your Baby Tonight'' iz 1990. godine, ali samo kao bonus track na izadnju za japansko tržište. Arhivsku snimku je obradio norveški DJ i producent Kygo poznat po suradnjama sa Selenom Gomez, Ellie Goulding i bendom Imagine Dragons.

'Bila mi je čast kad su mi se obratili nasljednici glazbenih prava Whitney Houston i prezentirali mi ovaj projekt te omogućili da radim na glazbi jednog od najboljih ženskih vokala svih vremena', rekao je Kygo.

'Znali smo da je Kygo pravi producent za Whitneyin snažan vokal na pjesmi ''Higher Love'' i znali smo da će ispuniti očekivanja i standarde Whitneyinih obožavatelja', rekla je njezina sestra Pat.