Laura Zahirović 3. u Hrvatskoj

Laura Zahirović 3. u Hrvatskoj Laura Zahirović 3. u Hrvatskoj

Protekloga vikenda u održana su dva važna natjecanja za taekwondo klub Osijek: u Rugvici juniorsko prvenstvo Hrvatske, a u Beogradu turnir „Galeb trophy“.

Na turniru u Rugvici nastupila je juniorka Laura Zahirović u  kategoriji do 55kg. Na svom putu u prvom kolu morala je pobijediti predstavnicu splitskog „Marjana“ Ninu Matošić - prošlogodišnju prvakinju Hrvatske u kategoriji do 52kg. S njom je odradila dosta tešku borbu u kojoj je bilo preokretanja rezultata u par navrata, da bi na kraju rezultat bio 3:3 i pristupilo se 4 rundi, rundi za zlatni bod u kojoj je Laura uspjela prva zabiti bod protivnici i tako otišla u daljnje natjecanje. U drugom kolu Laura je pobijedila predstavnicu zagrebačkog „Osvita“ Doru Gradečak 4:1. U borbi za finale izgubila je od predstavnice karlovačkog „Banija Pandas“-a i prošlogodišnje viceprvakinja Hrvatske, tako da se morala zadovoljiti brončanom medaljom.

Na turniru „Galeb trophy – Serbia open 2014“ bilo je preko 1000 sudionika iz cijelog svijeta, a nastupilo je i 4 predstavnika kluba iz Osijeka - na žalost bez većeg uspjeha: Prvog dana turnira kadetkinja Hana Marković izgubila je prvu borbu 7:2 od ruske reprezentativke Valeriye Trebunskikh, kadet Denis Bakunić također je u prvom kolu izgubilo od predstavnika Izraela Kelly Ofeka, kadet Filip Jelošek isto prolazi protiv ruskog predstavnika Andreya Selenzeva 9:2. Drugog dana natjecanja seniorka Marina Džapo izgubila je od predstavnice Norveške Fride Thorsoe.

Juniorka Laura Zahirović koja je trebala nastupiti po pozivu u nedjelju u svojoj kategoriji  do 55kg, u petak navečer je organizator tu kategoriju prebacio na subotu, tako da Laura nije mogla nastupiti kao je bilo planirano, jer je u subotu bila na juniorskom prvenstvu u Rugvici.