Likovna kolonija u Erdutu

Likovna   kolonija   u   Erdutu

Prizor s kolonije u Erdutu 2013. (Foto: Dario Kuštro/Glas Slavonije)

U erdutskom izletištu Stojčić u četvrtak, 24. svibnja otvara se likovna kolonija "Ars Danubia". Kolonija će za posjetitelje biti otvorena u petak i subotu, 25. i 26. svibnja .

Udruga ljubitelja likovnih umjetnosti Erdut u suradnji s Akademijom za umjetnost i kulturu likovnu koloniju organizira 16. put, a prema riječima predsjednika udruge Predraga Stojčića, temeljni motiv ove kulturne manifestacije jest promicanje kulturnih događanja na prostoru hrvatskog Podunavlja, unaprjeđivanje dobrosusjedskih odnosa među narodima koji žive u podunavskom bazenu i šire, poboljšanje turističke ponude, kao i poticanje mladih talentiranih ljudi na likovno stvaralaštvo. Do sada je na koloniji sudjelovalo stotinjak akademskih slikara, kipara i grafičara iz desetak europskih zemalja, a nastali radovi izloženi su u galerijskim prostorima diljem Hrvatske.
Posjetitelji koji dođu na izletište Stojčić (Ulica Ivana Horvata Bećara 22) u petak i subotu od 10 do 19 sati, moći će uživati u kreacijama akademskih slikara i kipara, a u petak navečer zabavljat će ih Fakini. Koloniju će u subotu navečer svojim koncertom zatvoriti Orkestar akademije za umjetnost i kulturu.
Ulaz je besplatan.