Likovna radionica "Maske i običaji"

Likovna radionica "Maske i običaji"

Na vrijeme pripremite maske za poklade i doznajte nešto više o maskiranju - u Muzeju Slavonije u subotu, 19. listopada s početkom u 11 sati održat će se radionica za djecu pod nazivom "Maske i običaji" .

Tema radionice su narodni običaji i proslave na kojima sudionici nose bajkovite, ponekad strašne maske poput onih u pohodu bušara, tj. poklada kojim se protjeruju zime i hladnoće, bolesti i nevolje iz cijeloga svijeta. Običaji maksiranja česti su u okolici našeg grada Osijeka, u baranjskim i slavonskim selima. "Saznajmo više o maskiranju i pokušajmo sami izraditi maske od papira, vune, vate i drugih materijala. Radionicu organiziramo povodom izložbe fotografija koju organizira Mađarski konzulat u Osijeku u Muzeju Slavonije. Radionica je prilagođena radu s djecom niže osnovnoškolske dobi, ali pozivamo i djecu mlađeg uzrasta", ističe muzejska pedagoginja Jesenka Ricl, koja će zajedno s muzejskim suradnicama, inače studenticama Filozofskog fakulteta u Osijeku, Valentinom i Petrom voditi radionicu.
Prijava za sudjelovanje na radionici je obvezna zbog ograničenog broja mjesta - poveznica je: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdUNRv60jrbkxBT3A-2GRgDtzdRZwG2lYBJkthIR7bNJpO9Xw/viewform
Cijena radionice iznosi 20 kuna po djetetu. Materijal za radionicu je osiguran. Na radionici mogu sudjelovati i djeca mlađeg uzrasta, ali u pratnji roditelja (roditelji, ako su pratnja djetetu, ne plaćaju ulaz u Muzej).