Listopad u GISKO

Listopad u                GISKO

pozivnica organizatora

Obilježavanje Dječjeg tjedna, pričaonice i čitaonice, Vrijeme za priču u prigodi Mjeseca hrvatsk knjige - samo su neki od programa ovogodišnjeg "Listopada u GISKO" .

prstici.jpg"Mjesec listopad u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek započinje Dječjim tjednom koji se obilježava od 5. do 11. listopada. U utorak 6. listopada u vremenu od 10 do 11 sati održat će se radionica za osnovnoškolce na kojoj će vođeni geslom "Ljubav djeci prije svega" dječjim porukama podsjetiti na sve ono što bi svi već trebali znati, ali svejedno bi povremeno valjalo to naglas i izreći.

U srijedu 7. listopada pričamo i čitamo priče. U vremenu od 11 do 12 sati "Prstići pričaju", a u vremenu od 17 i 30 do 18 i 30 sati "Vrijeme je za priču".

U sklopu programa Mjeseca hrvatske knjige ponovno kreće "Vrijeme za priču" u Ograncima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

Ovogodišnja tema Mjeseca hrvatske knjige inspirirala je kreativne utorke na kojima će se od knjiga, koje su, nažalost, uništene i više se ne mogu koristiti za svoju prvobitnu namjenu, stvarati razni ukrasni i uporabni predmeti. U utorak 13. listopada u vremenu od 17 do 19 sati održat će se radionica na kojoj će se tzv. bookfolding tehnikom izrađivati ukrasi za prostor, a 20. listopada, također u vremenu od 17 do 19 sati izrađivat će se nakit od uništene knjižnične građe te raznih predmeta koji se u ovo doba godine mogu pronaći u prirodi.

/iz pozivnice organizatora/

         utorak.jpgnije-nas.jpg