Ljetni sportski kamp za djecu u Vukovaru

Ljetni sportski kamp za djecu u Vukovaru Ljetni sportski kamp za djecu u Vukovaru

Foto: HRT/Mirta Milas

U Sportskoj dvorani Dražena Petrovića u Borovom naselju vukovarska Udruga kineziologa u suradnji sa Sportskim objektima tijekom srpnja provodi Ljetni sportski kamp za djecu od 6 do 12 godina. Pohađa ga više od tristo djece, a zbog velikog zanimanja neki roditelji svoje mališane nisu uspjeli upisati.

Predsjednik Udruge kineziologa Dalibor Bičanić istaknuo je kako djeca u kampu igraju nogomet, košarku, odbojku i rukomet, ali se i rolaju, kuglaju, igraju različite društvene igre i kupaju se u bazenu. "Ljetni spotski kamp provodi se već treću godinu zaredom. Počeo je 1., a trajat će do 26. srpnja. Podijeljen je na aktivnosti u dvorani, bazenu i na teniskom terenu. Djeca u kampu borave od 8,00 do 15,00 sati. Djeca za vrijeme boravka u kampu imju osiguran obrok. Iznenađeni smo brojem prijavljene djece, ima ih više od tristo, tako da neke čak nismo mogli upisati. Nadamo se kako ćemo dogodine imati još više trenera, koji su nam i osnovni uvjet za veći broj djece. Vukovarska Udruga kineziologa prepoznata je u Hrvatskoj, ali u regiji. Tako kamp ne pohađaju samo Vukovarci, nego i djeca iz Rijeke, Crikvenice, Zagreba, Novog Sada, Bačke Palanke i drugih gradova. Djeca koja pohađaju kamp najbolji su nam promotori naših aktivnosti", zaključio je Bičanić.  

Patrik, Roko, Dominik i Klara iz Vukovara oduševljeni su aktivnostima u kampu i oduševljeni su s onim što su naučili. Vole, rekli su, sve sportove. I jednaestogodišnja Petra iz Rijeke koja dio ljetnih praznika provodi kod bake i djede u Vukovaru zavoljela je druženja i sve aktivnosti u kampu. Kaže kako je mislila da joj se kontinentalna ljetna avantura neće svidjeti, no prevarila se. Dodaje kako je lijepo kupati se u moru, ali svoje prednosti imaju i bazen i Dunav.