Ljetno osvježenje na Orahovačkom jezeru

Ljetno osvježenje na Orahovačkom jezeru

fotografija Glas Slavonije

Procjenjuje se da je na Orahovačkom jezeru osvježenje prošlog vikenda potražilo rekordnih 12000 posjetitelja. Gosti upozoravaju na nedostatak parkirališnih mjesta, a kako je u programu Radio Osijeka rekao gradonačelnik Orahovice, Josip Nemec, poduzima se sve da se taj nedostatak ukloni.

orahovica1.jpgKompleks ''Jezero-Ružica grad'' prostire se na oko 60 hektara, u njegovo je uređenje uloženo više od pet milijuna kuna, a već sada smatra se biserom kontinentalnoga hrvatskog turizma. " U uređenju turističkog kompleksa imamo veliku potporu ministarstava, ali ne malo novca iz svog proračuna za gradnju i uređenje turističkih kapaciteta izdvaja i Grad Orahovica. Nastavi li se ovako vruće vrijeme očekujemo rekordan broj od više stotina tisuća posjetitelja", kaže gradonačelnik Josip Nemec.S hotelima Dukat i Royal i odmaralištem Merkur grad Orahovica danas ima smještajni kapacitet od 300-tinjak kreveta. 

orahovica3.jpg

U "Malu Švicu", kako zbog njenih prirodnih ljepota  od davnina nazivaju Orahovicu, najviše dolaze Slavonci, ali i turisti iz susjedne Mađarske i Bosne i Hercegovine te Austrije i skandinavskih zemalja.

 

 

gradonačelnik Nemec - Orahovica