Ljeto s Franom - prijave

Ljeto s Franom -            prijave

fotografije Amoreta Bajto

"Ljeto s Franom" od 17. lipnja do 12. srpnja, svakodnevno od 7.30 do 16.30: druženje i boravak na zraku, tjelesne aktivnosti, učenje francuskog, ručak i užina te likovne, filmske i tematske radionice. Prijave mailom, telefonom ili osobno do petka 14. lipnja.

Francuska alijansa, Muzej likovnih umjetnosti, Kinematografi Osijek i Osnovna škola Franje Krežme ponovno pokreću zajednički program cjelodnevnog ljetnog boravka za djecu od 7 do 12 godina.  U pratnji animatora, muzejskih pedagoga i profesora, djeca će se zabavljati te uz poučan sadržaj provoditi ljetne praznike.

Jedini multidisciplinarni ljetni program za djecu u Osijeku, program Ljeto s Franom omugućuje Vašoj djeci učenje i usavršavanje vještina kroz igru, zabavu, pjesmu i boravak u prirodi. Cjelodnevni program se održava od ponedjeljka do petka, a obuhvaća 4 radionice dnevno, topli obrok za ručak i dvije užine. Želite da se Vaše dijete više kreće i provodi više vremena na otvorenom Polaznici programa Ljeto s Franom svakodnevno se razgibavaju i vježbaju na otvorenom a potom uče i igraju igre loptom, vijačom, i slično. Jednom tjedno organiziramo tjelovježbu i igre uz profesore razredne nastave u sportskoj dvorani Osnovne škole Franje Krežme. Želite da Vaše dijete nauči strani jezik koji je sve više tražen na tržištu rada Djeca uključena u program Ljeto s Franom svakodnevno će učiti francuski jezik kroz tečaj francuskog (8 školskih sati tjedno), crtiće, pjesmice i video igrice na francuskom. U svakodnevnom kontaktu s govornicima francuskog, učit će strani jezik kroz praksu.

Želite da Vaše dijete razvije osjećaj za umjetnost i umjetnički izričaj U okviru programa Ljeto s Franom, muzejski pedagozi Muzeja likovnih umjetnosti u Osijeku djecu će učiti različitim likovnim tehnikama, upoznavati s umjetničkim djelima i poticati na umjetničko izražavanje i razvoj grafo-motorike. Želite da se Vaše dijete zabavi dok uči o medijskoj kulturi U svakom modulu programa Ljeto s Franom, polaznici programa osmišljavaju scenarij, kostime i scenografiju za kratkometražni film koji potom snimaju. Kinematografske radionice se realiziraju u suradnji s Kinematografima Osijek d.d., a održavaju se u kultnom Kinu Urania. Želite da Vaše dijete nauči više kroz tematske radionice Svaki tjedan, program se održava u znaku teme koju ćemo posebno proučavati. Za kraj tjedna predviđena je posebna aktivnost, tematska radionica ili izlet.

Kroz tematske radionice djeci želimo približiti ideju solidarnosti i društveno korisnog volontiranja u cilju suzbijanja diskriminacije, žaštite okoliša, pružanja prve pomoći, žaštite životinja ili proučavati teme koje nisu dio institucionalnog obrazovnog programa. Tematske cjeline koje smo predvidjeli u programu Ljeto s Franom 2018: hrvatski i francuski znakovni jezik u suradnji s Udrugom gluhih i nagluhih Osječko-baranjske županije, volontiranje u zajednici, zaštita okoliša i pružanje prve pomoći u suradnji S Izviđačkim klubom Javor i Gradskim društvom Crvenog križa Osijek, Uvod u astronomiju u suradnji s Goranom Nikolaševićem te Kulturno-znanstvenim centrom Milutin Milanković, zaštita životinja u suradnji s Udrugom Pobjede i Azilom za pse u Nemetinu. Želite Vašem djetetu osigurati uravnoteženu i raznovrsnu prehranu Tijekom programa Ljeto s Franom, tople obroke i užinu priprema Studentski centar prema određenim normativima za djecu u dobi od 7 do 12 godina. Na meniju se svakodnevno nalaze juha, salata, voće i povrće. /pozivnica organizatora/

Ljeto s Franom